Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo voitolla SM-sarjan kärkeen

06.03.2010 / Juha Salo voitolla SM-sarjan kärkeen

Joensuun maastoissa ajetun vaativan rallin SM-sarjan päätöskilpailun ykkösnimeksi kirjattiin Juha Salo. Mitsubishi-kuljettaja hallitsi kahdeksan erikoiskokeen mittaista päivää. Neljän ek:n pohja-ajoilla revitty ero johdatteli Salon ja kartanlukija Mika Stenbergin kauden kolmanteen voittoon. Kilpailun kakkoseksi nousi Joonas Lindroos. Eroa voittajan ja Lindroosin välille syntyi 27,2 sekuntia. Jarkko Miettinen oli kolmas.

Salo enteili Joensuun rallista tiukkaa taistelua. Sellaisena kilpailu pysyikin ensimmäisellä erikoiskokeella, jossa karkkilalaiskuljettaja jakoi nopeimman ajan Jukka Ketomäen kanssa. Rallin puoliväliin mentäessä Salo oli jo tehnyt ratkaisevan tuntuisen etumatkan kilpakumppaneihin - ilman ongelmia Salo ei luopuisi 18,5 sekunnin kärkitilastaan.

Salolla ja Stenbergillä ei ollut vaikeuksia pitää johtoasemaansa, sillä rallin päätöspuolikas oli kaksikolta ongelmaton ja virheetön.
"Nelonen ja vitonen rykäistiin oikein menemään. Varsinkin vitosella lennettiin ja hypittiin. Siellä oli paljon hienoja paikkoja. Oli kyllä hauskaa. Toiseksi viimeisellä pätkällä hävisin muutaman sekunnin, kun jouduin tiellä olleen yleisön takia nostamaan ja jarruttamaankin täyden vauhdin paikassa. Viimeinen tuli hyvin, mutta ei siinä ollut enää sellaista puristusta", Salo kuvaili.

Rallin päättäneen yli 30 kilometriä pitkän erikoiskokeen maalissa hymyili tyytyväinen mies.
"Ei se nyt niin helppoa ollut kuin ehkä näytti. Meillä oli tosi hyvä päivä. Kaikki pelasi loistavasti, eikä tehty virheitä. Ajo oli rauhallisen tuntuista, mutta se riitti kuitenkin."

Voitollaan Salo nousi SM-pisteissä kärkipaikalle yhdeksän pistettä tänään neljänneksi sijoittunutta Mitsubishi Ralliart Finland -tiimikaveriaan Kosti Katajamäkeä edellä. SM-kesäkausi startataan 12.6. Kouvolassa.
"Takana on hyvä talvikausi hyvässä vauhdissa. Kesäkauden alkuun on paljon aikaa. Tauolla on tarkoitus ajaa testiä ja mahdollisesti kisa Baltiassa."

Kesäkauteen kartanlukijavaihdos

Juha Salolle tuleva kesä tuo mukanaan muutoksia, sillä hänen ja pitkäaikaisen kartanlukijan Mika Stenbergin tiet rallipoluilla eroavat ainakin toistaiseksi. Kesäkaudesta 2001 rallin SM-sarjassa yhdessä esiintynyt kuljettajakaksikko on saavuttanut neljä rallin suomenmestaruutta, kolme hopeaa sekä yhden pronssin. Kesäkuussa ajettavasta Kouvolan rallista alkaen Saloa kartturoi Tomi Tuominen.
"Sama tahti toivottavasti jatkuu. Vie varmasti oman aikansa, kun tottuu kuuntelemaan toisen ääntä. Sen ei kuitenkaan pitäisi muodostua kynnyskysymykseksi, koska Tomi lukee nuottia aika paljon sillä tyylillä, mihin olen tottunut."
Salon vierustoveri ei ole vaihtunut yhdeksään vuoteen. Sekä Salo että Tuominen ovat molemmat rallin ammattilaisia, joten yhteistyö löytänee omat uomansa nopeasti.

Stenberg siirtyy Jari Ketomaan kyytiin rallin MM-sarjaan.
"Juhan kanssa on tullut paljon voittoja ja menestystä, vaikka alku ei ollut ruusuinen. Vuosien mittaan on tapahtunut paljon kehitystä ja hauskaa on ollut", Mika kiitteli.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa