Facebook Twitter Email Pinterest

Futursoft Racing Teamilla vaisu kisa Joensuussa

08.03.2010 / Futursoft Racing Teamilla vaisu kisa Joensuussa

Joensuun Itäralli päätti viikonloppuna rallin SM-sarjan talvikauden. Futursoft Racing Teamin miehistö Jani Salomaa - Toni Näsman palasi Itä-Suomen turneelta edelleen ilman SM-pisteitä.
"SM1-luokan 13. sija ei todellakaan tyydytä. Se tietenkin on hyvä, että päästiin nyt maaliin ja saatiin arvokkaita kilometrejä. Viime kisa kun jäi kovin lyhyeksi", Salomaa toteaa.

Mikkelissä jo toisella erikoiskokeella ulos ajanut autokunta haki itseluottamusta ja vauhtia kesäkauteen. Matkassa oli kuitenkin muitakin murheita.
"Ensimmäisellä lenkillä auto ei oikein kulkenut. Huollossa kerroin tiimille, että jotain on pielessä. Asiaa ei ihmetelty sen enempää, Tommi Mäkinen Racing Teamin mekaanikot käärivät hihat ja vaihtoivat turbon", Salomaa kertaa.

"Se kävi todella hienosti. Huollossa ei ollut mitään ylimääräistä hässäkkää. Kyllä tiimistä näkee, että se on ammattitaitoinen. Meille ei tullut edes kiire, vaikkei turbon vaihto ole mikään pikku huolto. Hieno suoritus mekaanikoilta", Salomaa kehuu.

"Turbon vaihdon jälkeen auto kulki selvästi paremmin, mutta ajofiilis oli vähän hukassa. Se, että heti ensimmäisellä lenkillä jäätiin parisen minuuttia normaalista vauhdista ja vielä enemmän kärjestä, latisti tunnelman. Keskimmäisellä lenkillä toki tuli muutama ihan kohtuullinen erikoiskoeaika, mutta normaaliin tasoon ei päästy missään vaiheessa. Varmasti se Mikkelin ulosajokin vielä kummitteli mielessä", Salomaa myöntää.

"Tapahtumana Itäralli oli taas hieno. Olosuhteet olivat todella upeat, lauantai oli hieno talvipäivä. Kisakin oli hienosti järjestetty ja tiet olivat mahtavia."

Talvikausi ei ole mennyt aivan odotusten mukaan.
"Kyllä tästä talvesta jäi paljon nälkää kesään. Itse asiassa odotan jo innolla kesäkauden alkua. Jostain syystä olen aina ajanut kesällä paremmin kuin talvella. Rallin ajaminen alkaa, kun lumet sulavat", Salomaa virnistää.

Kesäkausi alkaa näillä näkymin Tallinna-rallista toukokuun lopussa. SM-sarja jatkuu 11.-12.6. Kouvolassa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa