Facebook Twitter Email Pinterest

Esapekka Lappi hienosti toiseksi Joensuussa

08.03.2010 / Esapekka Lappi hienosti toiseksi Joensuussa

Talvikauden viimeinen SM-osakilpailu tarjosi Pieksämäen UA:n Esapekka Lapille hyvän pistepotin lisäksi tapahtumarikkaan ralliin. EK2 osoittautui erittäin vaativaksi monelle kuljettajalle, mutta pätkän hurjimmasta suorituksesta kaatoineen vastasi Esapekka kartanlukijansa Janne Fermin kanssa.
"Nuotissa oli liian pitkä välimatka, jonka vuoksi käänsin kurviin aivan liian myöhään. Siitä sitten auto kaatui ja liukui kyljellään jonkin matkaa. Mielessä ehti käydä vaikka mitä ajatuksia, mutta niin vain auto kääntyi takaisin pyörilleen. Alustasta hajosivat tukivarret, ja auto oli ihan kamala ajettava, myös tuulilasi ja takasivuikkuna hajosivat. Onneksi pääsimme kuitenkin maaliin ja yllätykseksi olimme pätkän kolmanneksi nopeimmat, vain seitsemän sekuntia pohjista, siinä kyllä riitti ihmettelemistä", kertaa 19-vuotias Lappi huimaa tapahtumaa.

Huollossa tiimi teki loistavaa työtä ja vaihtoi tukivarret sekä navat 25 minuutissa, myös pieniä peltitöitä tiimi ehti jo tässä huollossa tekemään.

Esapekka ajoi koko kisan kärkivauhtia, vaikka jo kolmospätkällä tukivarsi taipui uudestaan vähän liian rajun sisämutkaleikkauksen seurauksena ja auto oli jälleen vaikea ajettava.
"Huoltoporukka teki hienoa työtä ja siitä iso kiitos heille. Tämä oli ehkä vaikein ajamani ralli tiestön osalta, koko ajan vaikeaa nyppyä ja mutkaa. Saimme kuitenkin tehtyä tänne erittäin hyvät nuotit ja olen tyytyväinen toiseen sijaan ja vauhtiini. Kun auto kaatui, en uskonut podiumpaikan olevan mitenkään mahdollinen", myönsi Esapekka.

Esapekan sijoitukset talviralleista ovat 3:s, 7:s, keskeytys ja toinen. Esapekka onkin talvikisojen jälkeen SM-sarjassa hienosti toisena SM2-luokassa. SM-sarjan kakkospaikalta on hyvä lähteä valmistautumaan kesäkisoihin.
"Nyt ajamisessa on parin kuukauden tauko. Puramme auton aivan osiksi ja huollamme sen, jotta kisakalusto on taas kilpailukykyinen, kun SM-sarja jatkuu kesäkuussa Kouvolassa", sanoo Esapekka.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa