Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlbergin talvikausi päättyi lumitöihin

09.03.2010 / Kristian Sohlbergin talvikausi päättyi lumitöihin

Ralliautoilun SM-sarjan kilpailukauden neljännessä ja samalla viimeisessä talvirallissa espoolainen Kristian Sohlberg, 31, jatkoi siitä, mihin edellisessä osakilpailussa jäi. Kaksi viikkoa sitten Mikkelin SM-rallissa huikean kirin ottanut Sohlberg avasi Joensuun ympäristössä ajetun kahdeksan erikoiskokeen ja noin 115 erikoiskoekilometrin mittaisen rallin jääden avauserikoiskokeella vain 1,5 sekuntia koko rallin voittaneesta Juha Salosta.

Tommi Mäkinen Racingin Subaru Impreza WRX STi -ralliautolla huippuvaativan kilpailun voitosta ajaneen Sohlbergin ja kartanlukija Peter Flythströmin kiire kuitenkin loppui, kun toisella erikoiskokeella lumipenkka ei kestänyt Sohlbergin hyökkäystä ja imaisi kilpurin syleilyynsä. Vasemmalle taittaneessa mutkassa ei katsojia juurikaan ollut, ja koska kilpuria ei takaisin tielle saatu, oli Sohlbergin oli jätettävä leikki kesken."

"Rallin avauserikoiskoe sujui erinomaisesti lukuun ottamatta maalipään oikaisua, jossa lumi tukki ilmanpudistimen ja moottorista alkoi hävitä voimaa. Toinen pikataivan sujui suunnitelmien mukaisesti, kunnes noin viisi kilometriä ennen ollut hidas vasen mutka pääsi yllättämään. Perä osui penkkaan ja imaisi keulan mukaansa. Pidin kaasun pohjassa ja olin jo pääsemässä takaisin tielle, kunnes auto juuttui mahastaan lumipenkkaan kiinni, kertasi Sohlberg tapahtunutta.

"Pettymys on todella suuri, koska ehdottomasti rallin voitosta oltaisiin ajettu. Kilpailussa käytössä ollut uusi seurantajärjestelmä kertoi minun olleen tasoissa voittaja Salon kanssa, kunnes jouduttiin lumitöihin. Talvikausi todisti, että vauhtia löytyy ja eväät voittamiseen ovat olemassa. Silti yksi voitto neljästä osakilpailusta ei tässä kohdin juurikaan lämmitä", ruoski Sohlberg itseään.

Ralliautoilun SM-sarjan seuraava, kesäkauden ensimmäinen osakilpailu ajetaan kesäkuun alussa. Sohlberg ei kuitenkaan aio odotella niin kauaa, vaan aloittaa valmistautumisen heti, kunhan edessä oleva keväinen rospuuttoaika hellittää.

"Ulosajot kuuluvat lajin luonteeseen, varsinkin kun ajetaan riskirajoilla. Nyt nollataan Joensuun epäonnistuminen ja aloitetaan työ
kesäkautta varten", Sohlberg kertoo.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa