Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Hirvikankaalla jäi kiukkua varastoon

09.03.2010 / Mika Hirvikankaalla jäi kiukkua varastoon

Mika Hirvikangas ja Toni Karilahti lähtivät päättäväisesti kerryttämään pistepussiaan kauden neljänteen SM-ralliin Joensuun vaativille teille. Subaru Imprezalla ajavalla Kankaanpään UA:n kaksikolla ei ollut yhtään tuuria matkassa, kun talven päätöskilpailu keskeytyi tekniseen vikaan toisen erikoiskokeen jälkeen.

Hirvikangas jäi ensimmäisellä pätkällä pohja-ajasta 7,4 sekuntia, mutta toinen erikoiskoe verotti yli minuutin verran kallista aikaa.
"Menetimme aluksi aikaa hämäävässä mutkassa, jossa moni muukin suoritti kuvioita. Paikasta oli sulkusiima hävinnyt, ja myös me jouduimme siinä kohdassa peruuttelemaan", Hirvikangas myönsi.

"Sen jälkeen kuski lähti ajamaan menetettyä aikaa takaisin. Pätkän lopulla perä iski voimalla lumipenkkaan. Siitä lensi lunta myös tuulilasille, joka veti pahasti huuruun. Viimeiset kilometrit tultiin lähes sokkona."

Kahden EK:n jälkeen huoltopaikalla ilmeni huonompia uutisia, kun tekninen vika aiheutti matkan keskeytymisen.
"Haistoimme vähän öljyntuoksua ohjaamossakin, mutta se vika paljastui vasta huollossa. Hyppäsimme heti ykköspätkällä tosi rajusti. Pohjapanssari löi pakoputkeen, joka sitten iski öljynpaineanturin vinoon. Sen juuresta vuoti öljyä, mikä aiheutti ilmeisen tulipalovaaran. Sitä riskiä emme halunneet ottaa, että koko auto olisi syttynyt palamaan."

"Keskeytys harmittaa monestakin eri syystä. Joensuun alueen tiet olivat niin hienoja, että ne kisakilometrit olisi mielellään ajanut. Mahdollisuudet SM-pisteille myös hävisivät. En myöskään päässyt kunnolla näyttämään vauhtiani tässä enkä edellisessä osakilpailussa. Kesäkauteen jäi siis sopivasti kiukkua varastoon", Hirvikangas summasi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa