Facebook Twitter Email Pinterest

Kevättauko ohi

26.05.2010 / Kevättauko ohi

O.K.Auto Ralli aloittaa Ralli SM -sarjan kesäkauden Kouvolassa kesäkuun 12. päivänä. Sarjan viidennen osakilpailun reitti on järjestäjien tietojen mukaan uudistunut; on täysin uusia erikoiskokeita, on osittain uusia erikoiskokeita ja myös niitä, jotka ajetaan päinvastaiseen suuntaan.

Ralli SM -sarjan talvikausi päättyi maaliskuun alussa Joensuussa. Sarjasta on jäljellä kolme osakilpailua; kesäkuussa Kouvolan O.K. Auto Ralli, elokuussa Vartti-ralli Keravalla ja kaksipäiväinen Finnsco-ralli päättää kauden syyskuussa.

Kyselimme kuljettajien kuulumisia vain viikko ennen O.K.Auto Rallin ilmoittautumisajan umpeutumista 31.5. Sarjan aloittaa nelivetoluokan SM-pistejohdossa oleva Juha Salo:

Karkkilalaisen Juha Salon kevättauko on kulunut lähinnä autotallissa Jyväskylään Neste Oil Rallin autoa rakentaessa. Kesäkauden aloittavan Kouvolan kisaan huolellinen valmistautuminen on silti myös jo aloitettu.
"Vanha auto on perushuollettu. Tänään ajamme pientä testiä täällä Karkkilassa ja ensi viikolla on vuorossa isompi, koko päivän kestävä testi Mäntyharjulla. Yritämme testeissä iskareiden kautta löytää vielä lisävauhtia", kertoi Salo.

Salon kalusto on siis iskussa Kouvolaa varten, mutta niin on kuulemma mieskin, sillä keväällä tehdyn silmäleikkauksen myötä kaukonäköä varten tarvitut silmälasit lensivät romukoppaan.
"Mielenkiintoista onkin nähdä, kuinka ilman silmälaseja ajo kulkee. Näkökenttä on nyt laajempi, eivätkä rillit muutenkaan enää häiritse näkemistä. Toivottavasti vauhtikin tästä vielä nousee."

Salo on saanut myös uuden kartanlukijan, mikä tuo ehkäpä hieman lisää haastetta. Mika Stenberg ehti yhdeksän vuoden ajan hoidella konttoripuolen hommia Salon ralliautossa.
"Ammattimieshän Tomi Tuominenkin on, ei siinä tule ongelmaa. Teemme kuitenkin vielä nuottitreeniä ennen Kouvolaa ja etsimme yhteisen kielen, jotta kaikki sujuu mutkattomasti."

"Kouvola on minulle aina ollut hieno kisa, ja olemme saaneet sieltä hyviä tuloksia. Kisa on yksi parhaimmista kesäkisoista, korkeuserot tekevät reitistä haastavan."

SM-pistejohdossa oleva Salo odottaa kuitenkin saavansa riittävää vastusta tästä eteenkin päin.
"Pahimmat vastustajat ovat samat kuin talvellakin; talvella nopeat kuskit ovat nopeita myös kesäkelillä, sehän tiedetään."

Sarja jatkuu lähipäivinä muidenkin kuljettajien kommenteilla.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa