Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos SM1-luokan johdossa

12.06.2010 / Joonas Lindroos SM1-luokan johdossa

pp-sm-lindroos.jpg

Tihruttavassa sadekelissä on Kouvolan O.K. Auto Rallissa nyt ajettu kolme ensimmäistä erikoiskoetta. Johdossa on Joonas Lindroos 8,2 sekunnilla ennen Juha Saloa. Ari Vihavainen on kolmantena 22,9 sekuntia Lindroosia perässä. Tarkemmin tuloksia voi katsoa näiltä sivuilta Tulokset-osiosta.

Huoltotauolla kerätyt kilpailijoiden kommentit taukotilanteen järjestyksessä:

1. Joonas Lindroos:
Ajo on ollut oikein nautinnollista. Auto tuntuu tosi hyvältä, ja kaasu pohjassa on tultu koko matkan. Olen oikein tyytyväinen tilanteeseen. Vähän tuli silti tumpeloitua parissa risteyksessä, niitä kun ei koskaan tule harjoiteltua. Tässä uudessa autossa käsijarru on eri paikassa kuin edellisessä autossa, joten vähän sitä tulee hamuiltua ensin väärästä paikasta ja virheitähän siinä tulee. Tällä autolla en ole ajanut vielä Suomessa kuin nyt täällä, tällä on ajettu aiemmin Monte Carlossa ja Puolassa, minä ajoin edellisen kerran tällä Tallinna-rallissa.

2. Juha Salo + 8,2 sekuntia:
Aika liukasta on mennä ekana autona. Olen kakkosena, muttei mitään erityisiä ongelmia ole ollut. Hieman tietysti meikäläisellä on ollut näitä "muuttujia", ehkä ne saattavat vaikuttaa hieman ajamiseenkin. Irtosoraa on reitillä jonkin verran, ei mitään ihmeempää. Etulokasuoja sai pienen klommun heinäpaaliin osumisen seurauksena.
Olen nyt kiristänyt vauhtia sen verran, että joka pätkällä on vähän kavennettu eroa, mutta katsotaan nyt, pystytäänkö kiristämään seuraavalle lenkille.

3. Ari Vihavainen + 22,9 sekuntia:
Ei meillä riittävästi vielä vauhtia. En ole tyytyväinen. Onhan nämä tiet jonkin verran meikäläiselle tuttuja, näitä on ajettu joissa pienemmissä ralleissa jonkin verran aiemmin, muttei SM-kisoissa. Ahtopaineita jonkin verran autosta puuttuu, mutta ajattelimme paikata sitä omilla verenpaineen nostoilla, siihenhän meillä on sitten jo lääkkeitäkin... Kyllä tämä tästä.

4. Ott Tänak (virolaisvieras SM-sarjassa) + 26,7 sekuntia:
On erittäin hankalia teitä, mutta todella mielenkiintoisia ja on fantastista olla täällä mukana. Minulla on ehkä tällä kertaa liikaa ylityksiä ja risteyksiä, nuottien teko ei ollut lainkaan helppoa. Seuraavalla kierroksella yritetään hieman nostaa vauhtia. Nautin suunnattomasti tästä päivästä.

5. Jarkko Miettinen + 29,9 sekuntia:
Liukasta on minun mielestäni kolmantena autona reitillä ollut. Jostain syystä tuntuu, että puolet pätkästä menee aina hyvin, mutta puolet missailen. En oikein osaa syystä selittää. En oikein kuule kunnolla Lukan Mikon nuotinlukuakaan. Kypäräpuhelimet kyllä toimivat ihan hyvin, mutta tämä on kunnon kilpa-auto ja meteli sisällä on melkoinen. Puhe hukkuu välillä meluun. Sijoitus ei oikein tyydytä, ehkä se on rutiinin ja ajamattomuuden puutetta. Yritämme kuitenkin vielä nousta vähintään kolmanneksi.

6. Jukka Ketomäki+ 37,0 sekuntia
Kaikki ok, ei valittamista.

7. Kosti Katajamäki + 37,4 sekuntia:
Myöhästyimme kakkosen ek:n AT:lta kahdeksan minuuttia, joten aikarangaistusta oli 1.20 minuuttia. Hieman harmittaa. Ajoimme pari risteystä väärin, emmekä siksi löytäneet ajoissa välitankkauspisteeseen. Ilman tankkaustakaan emme olisi voineet jatkaa, joten oli pakko ottaa at:ta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa