Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki varmistamassa mestaruutta

12.06.2010 / Kalle Pinomäki varmistamassa mestaruutta

pp-sm-pinomaki.jpg

Turkulainen Kalle Pinomäki teki sen sittenkin jo tässä vaiheessa. SM2-luokan Suomen mestaruus on vahvasti menossa Pinomäelle, mikäli mies suoriutuu viimeisistä siirtymistä ja viimeisestä, 1,2 kilometrin mittaisesta erikoiskokeesta Tykkimäellä. Pinomäki kerää voitollaan täältä 22 pistettä lisää, ja kun kahdesta viimeisessä osakisassa jaossa on vielä 44 pistettä, on Pinomäki karkumatkalla 46 pisteen verran. Tämä siinä tapauksessa, että Esapekka Lappi pääsee maaliin ja sijoittuu kakkoseksi.

SM2-kuljettajien kommentit taukotilannejärjestyksessä:

1. Kalle Pinomäki
Ihan hyvin meni tämä toinen kolmen erikoiskokeen lenkki, ja ehkä nyt kisan tässä vaiheessa voi jo hieman myöntää, että kyllä kai takaraivossa ja alitajunnassa sittenkin oli, että täällä voisi mestaruuden jo varmistaakin. Puolen minuutin ero kuuden erikoiskokeen jälkeen on ihan ok, mutta kokemuksesta minäkin tiedän, että mitä vain voi tapahtua. Ei vielä hehkuteta.

2. Esapekka Lappi + 34,1 sekuntia
Vaihdelaatikko on rikki, kuoret meni jossain rikki ja öljyt tulee ulos. En mielestäni osunut mihinkään, vaan ehkä se on vain röykyissä saanut itseensä. Nelosvaihde katosi saman tien. Nyt yritämme huollossa saada kuorta sen verran paikattua, että pystymme ajamaan siirtymän seiskalle, seiskapätkän ja vielä maaliinkin. Pakko olisi tulla maaliin.

3. Jukka Korhonen + 49,2 sekuntia
Oli sen verran kiviä ja jarrutuspaikoissa kuoppia ja jouduin niitä sitten kiertämään, että takkiin tuli ihan liian paljon. Ei ole tarpeeksi kokemusta tällaisista teistä, en uskaltanut ajaa niihin kovaa, ettei vaan mitään mene rikki. Mutta tässä on nyt sitten tulos, hävittiin reilusti muille. Harmittaa vietävästi. Meillä oli mahdollisuuksia toiseen sijaan, mutta nyt sitten jäätiin kolmanneksi. Toivottavasti tuo vika pätkä ei enää muuta sijoitustamme lisää. Jännityksellä seuraamme silti vielä, miten Lappi tuo autonsa maaliin asti.

4. Andreas Amberg + 56,1
Meillä vasta oli ohjelmaa nelosella. Koko pätkä meni ilman nuottia. Lähtöviivalla ollessa kypäräpuhelimme lopetti toimintansa. Kartturi joutui vöissä roikkuen kaivelemaan takaosasta varapattereita ja ruuvaamaan uudet simahtaneiden tilalle. Ruuvitkin tippuivat kesken kaiken, kartturi piti koteloa toisella kädellä kiinni, ja eihän siinä mitään nuotteja pystynyt lukemaan. Olimme neljäs silti, mutta jäi vajaan puoli minuuttia.

5. Jussi Kumpumäki + 1.51,5
Joudumme tällä autolla hieman antamaan tehossa tasoitusta muille. Tämähän on lähes vakioauto. Talvella vielä kulkee helpommin muiden joukossa, mutta tämä raskas keli oli tänään meille liikaa. Mutta hyvä näinkin. Ajaminen oli hauskaa tänään, ja muuten kaikki meni ihan hyvin.

6. Jarkko Savolainen + 2.35,6
Loistavaa, josko päästäisiin tänä vuonna ensimmäisen kerran maaliin. Hyvältä näyttää tällä hetkellä, mutta ajetaan nyt vielä se vika pätkä pois. Maaliinpääsy kyllä tuntuu jo voitolta.

7. Jaro Kinnunen + 2.47,9
Meiltä loppui polttoaine kesken kaiken. Kone sammahteli pari kertaa kuudennella erikoiskokeella ja jäimme pari minuuttia pohjista. Harmittava tankkausvirhe sattui meidän tiimillemme, tästä syystä tipuimme kolmannelta sijalta tässä vaiheessa seitsemänneksi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa