Juha Salo vankisti SM-pistejohtoaan

12.06.2010 / Juha Salo vankisti SM-pistejohtoaan

Rallin SM-sarjan ensimmäiset kesäkilometrit kaasuteltiin Kouvolassa. Nelivetoluokan pistejohdossa kilpailuun lähtenyt Mitsubishi-kuljettaja Juha Salo sai kymenlaaksolaisilla sorateillä tiukan vastuksen Joonas Lindroosista. Salo putosi sekuntikamppailusta kilpailun puolen välin teknisen ongelman takia. Rallin voittanut Lindroos oli maalissa toiseksi tullutta Saloa 30,4 sekuntia nopeampi. Ari Vihavainen oli kolmas.

Kouvolassa ajettiin seitsemän erikoiskoetta, joista Savitaipaleen ja Luumäen seutuvilla sijainneet kolme pätkää kurvailtiin kahteen kertaan. Rallin päätti Tykkimäen yleisö-ek. Salo heräsi kesäkauteen toiseksi nopeimmin. Ripeimmin rallin ensimmäisen lenkin kiersi Joonas Lindroos, joka oli kolmen pätkän jälkeen 8,2 sekunnin johtoasemassa.
"Ykkönen oli ehkä tuntuman hakemista. Se oli ensimmäinen kisapätkä, jonka eilen nuotitin yhdessä uuden kartturini Tomi Tuomisen kanssa ja tänään lähdimme ensimmäisenä liikenteeseen pitkälle ja haastavalle tielle. Yritimme tulla luistellen, sillä edellä oli vain nolla-autojen piirtämät jäljet. Jatko kulki jo paremmin", Juha kertasi.

Salo ja kartanlukija Tomi Tuominen lähtivät huollon jälkeen takaa-ajoon. Neljännellä erikoiskokeella kaksikko tuli vauhdikkaasti, kunnes autosta katosivat tehot. Salo kulutti pätkällä 30,6 sekuntia Lindroosia enemmän.
"Olimme siihen menneessä ainakin tavoittamassa Joonasta. Loppurallista olisi varmasti tullut tiukka kilpa ilman pätkän puolivälin jälkeen tullutta ongelmaa. Siihen asti nelonen kulki kuin elokuvissa", Salo sanoi.

Seuraavien kahden erikoiskokeen pohja-ajat olivat Salon tekemiä. Viidennellä ja kuudennella pätkällä ero Lindroosiin kaventui yhteensä 9,9 sekuntia. Välimatkaa jäi kuitenkin yleisöpyörityksen jälkeen Lindroosin hyväksi 30,4 sekuntia.

Salo kasvatti kakkostilan tuomilla 12 pisteellä SM-pistepottiaan ja vankisti asemaansa nelivetoluokan johdossa. Sarja jatkuu elokuun lopussa Keravalla.
"Pisteitä pitää ottaa, kun tavoittelee mestaruutta. Uskon, että Kouvolasta saimme mukaamme muutamia parannuksia ja olemme ensi kerralla taas vähän parempia."