Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäelle uran toinen Suomen mestaruus

12.06.2010 / Kalle Pinomäelle uran toinen Suomen mestaruus

Kalle Pinomäki varmisti lauantaina ajetussa SM-rallissa Kouvolassa rallin suomenmestaruuden. Turkulainen Renault Clio -kuski ajoi jälleen voiton, ja ykkössija takasi hänelle jo tässä vaiheessa kautta SM2-luokan tittelin. Pinomäki, 30, ja hänen salolainen kartanlukijansa Matti Kaskinen ovat putsanneet pöydän jokaisessa rallissa tänä vuonna: viisi osakilpailua ja viisi voittoa.
"Lähdimme ajamaan voitosta, emmekä ajatelleet vielä mestaruutta. Tänään oli yritystä, se täytyy sanoa. Laskettiin oikein tosissaan. Reitti oli vaativa, ja meidän nuotti onnistui tosi hyvin. Jossain kohtaa päivää ynnäiltiin sen verran pisteitä, että tiedettiin, että voitolla varmistuisi mestaruuskin. Nyt on aika nauttia", Pinomäki iloitsi.

Pinomäki voitti Kouvolan osakilpailun 34,1 sekunnin erolla Esapekka Lappiin. Pinomäki ajoi yhtä lukuun ottamatta jokaisen erikoiskokeen nopeimman ajan.
"Vaikka voittoja on nyt tullut putkeen, niin vastusta on kyllä riittänyt. Kaverit ovat tulleet tosi lujaa takaa, ja sekuntitaistelu on yleensä ratkennut vasta ihan viimeisillä erikoiskokeilla. On ollut hienoa ajaa, kun on ollut koko ajan hyvä taistelu päällä", Pinomäki muistutti.

Pinomäki on summannut maksimipisteet, 96, ja kun toisena sarjassa oleva Lappi on nyt 46 pistettä perässä, Pinomäen mestaruus on varma, vaikka kaksi osakilpailua on vielä ajamatta.
"Kausi on ollut kyllä loistava. Aloitimme tämä auton kehittämisen jo viime vuonna, ja nyt tiedämme koko ajan, miten auto toimii ja käyttäytyy. Meillä ei ole ollut oikeastaan yhtään teknistä ongelmaa. Tiimille kuuluu tästä mestaruudesta tosi iso osa. Se on tehnyt loistavaa työtä tunteja laskematta", maalilavalla kilpakumppaneiltaan shampanjakylvyn saanut Pinomäki kiitteli
.
Pinomäelle mestaruus on ralliuran toinen. Aiemmin hän on juhlinut nuorten suomenmestaruutta 2005 ja SM-hopeaa 2004 sekä yleisen luokan SM-pronssia 2005 ja 2009. Lisäksi hän on kilpaillut kaksi täyttä kautta rallin MM-sarjan junioreiden sarjassa saavuttaen 20 MM-pistettä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa