Jukka Korhonen kolmas kesäkauden avauksessa

14.06.2010 / Jukka Korhonen kolmas kesäkauden avauksessa

Rallin SM-sarja jatkui ensimmäisen kesäkilpailun osalta lauantaina Kouvolassa. O.K. Auto Ralli on jo vuosia kuulunut SM-sarjaan. Tälle vuodelle seitsemän erikoiskokeen reitti oli uusiutunut lähes täysin.

Jukka Korhosen ja Marko Salmisen kevät on ennen Kouvolaa on kulunut kahden AKK:n rallivalmennusleirin, oman kunnon hoitamisen ja auton huollon merkeissä. Testi kilometrejä oli takana noin 300.
"Valmistautuminen on mennyt kaikin puolin hyvin. Voitto on tavoitteena Kouvolassa", Korhonen mietti ennen kilpailua.

Kilpailu alkoikin Jukalta ja Markolta lupaavasti. Kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle toiseksi ja kolmanneksi nopein aika luokkaa hallinneen Kalle Pinomäen jälkeen. Ja mikä parasta, aikaero oli vain 37 EK-kilometrin jälkeen vain 1,2 sekuntia Pinomäkeen. Kolmannella pari oli kaksivetoisten viides ja neljännellä seitsemäs. Juuri toiseen kertaan ajettu neljäs erikoiskoe koitui Korhosen ongelmaksi tässä kilpailussa. Kolmannella erikoiskokeella sattui ns. puolispinnaus, jossa vauhti meni nollille.
"Neljännellä pätkällä oli tosi pehmeää ja kivikkoista osuutta välillä. Jäimme pohja-ajasta peräti 31,8 sekuntia. Säälin autoa liikaa", Korhonen tuumasi.
"Kolmella viimeisellä taas oltiin kärjen vauhdissa kolmas, toinen ja viimeiselle tuli pohja-aika."
"Päivämme oli kaksijakoinen. Kolmannesta sijasta jäi karvas maku, kun voitto oli tavoitteena", Korhonen tilitti.

"Nyt ollaan luokan kärjen vauhdissa. Kahteen viimeiseen osakilpailuun lähdetään voitto ja SM-hopea mielessä", Nilsiän Urheiluautoilijoita edustava Korhonen toteaa.

Kalle Pinomäki voitti ja varmisti samalla SM2-luokan suomenmestaruuden. Esapekka Lappi ajoi toiseksi 34,1 sekuntia perässä. Korhonen ja Salminen olivat siis kolmas 48,7 sekuntia Pinomäelle ja 14,6 sekuntia Lapille jääneenä.

SM-pisteissä Korhonen on kolmantena 45 pisteellä. Toisena oleva Esapekka Lapilla on 50 pistettä.