Facebook Twitter Email Pinterest

Ei pölise, lupaa ratamestari

12.08.2010 / Ei pölise, lupaa ratamestari

Ralli SM -sarjan elokuun viimeisenä viikonloppuna ajettavan Vartti SM-rallin ratamestari Mika Ollila uskaltaa luvata, ettei reitillä olevilla soraerikoiskokeilla pöly ole haitaksi kilpailijoille. Ollila ja talkoolaiset ovat kuuman ja kuivan kesän aikana osanneet varautua ongelmaan ja hoitivat teiden suolauksen huolella.
"Tilasimme useita kuormia suolaa ja suola-autot ovat kiertäneet reittiä jo hyvissä ajoin. Eivät pölise tiet kisan aikana", lupaa Ollila.

Keravan Vartti SM-ralli on sarjan kuudes osakilpailu. Edellinen, Kouvolan O.K. Auto -ralli ajettiin kesäkuun puolivälissä Kouvolassa, joten kilpailijat ovat saaneet viettää hikistä kesää rauhassa, lukuunottamatta tietenkin heitä, jotka hikoilivat Neste Oil Rallissa.

Keravan kisassa ajetaan seitsemän erikoiskoetta siten, että kolme metsäpätkää ajetaan kahteen kertaan ja rallin viimeinen on järjestävän seuran rallisprinteistä tuttu paikka Myllynummen teollisuusalueella.
"Olisin halunnut ajattaa vielä yhden pätkän lisää, mutta tällä kertaa se ei ollut mahdollista", harmitteli ratamestari.
"Sen voin kuitenkin luvata, että reitti on näilläkin pätkillä kuskeille riittävän haasteellinen. Paljon on kokonaan ajamatonta osuutta ja asvalttiakin, myös kaikkia mahdollisia tietyyppejä löytyy. Nyt kuskien olisi hyvä harjoitella risteysajoa, sillä sitä on tarjolla todella runsaasti."

Ratamestari Ollilan mielestä ykkösenä ja nelosena ajettava erikoiskoe, joka on pituudeltaan 19 km, on se pikataival, jolla otetaan todella mittaa miehistä - ja mehut pois.
"Sillä pätkällä löytyy risteyksiä vähintään seitsemän, ja jokaisen jälkeen tietyyppi muuttuu. Ei ainakaan ole tylsää ajamista."

Päivän päätteeksi rallikaravaani suuntaa yleisöerikoiskokeelle, jossa 1,3 kilometrin kierros ajetaan useaan kertaan. Samaan aikaan yleisöllä on nähtävissä 3-5 autoa kerrallaan. Aivan yhdeltä istumalta ei koko reittiä näe, mutta katsottavaa on luvassa.
"Vielä emme ole lopullisesti päättäneet, ajetaanko kolme vai viisi kierrosta, mutta joka tapauksessa mielenkiintoista katsottavaa on tarjolla", kertoo Ollila, joka paljastaa yleisöerikoiskokeella jaettavan kilpailijoille muutamia erikoispalkintojakin.

Kilpailun lähtö- ja maalialue on tänä vuonna Keravan Keuda-talon edessä. Kilpailussa on kaksi huoltoa, huoltoparkki on suunnilleen Keravan nuorisovankilaa vastapäätä, vanhan Lahdentien kupeessa Huhtimon teollisuusalueella.
"Siellä voi käydä lähempää tarkastelemassa ralliautoja ja tiimejä. Reittikarttoja aletaan myydä lauantaina kello 8.00 alkaen", kertoi kilpailun johtaja Anne Hjelm.

Ensimmäinen kilpailija starttaa Keuda-talon edestä kello 10.01 ja on maalissa noin klo 18.20.
"Valitettavasti pääkaupunkiseudun alueella ajettaessa pitkät siirtymät metsäerikoiskokeille venyttävät aikataulua sen verran, ettei maaliin ole mahdollista saapua aiemmin," tilitti Hjelm.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa