Facebook Twitter Email Pinterest

Kovia kuljettajia jäi pois Keravalta

20.08.2010 / Kovia kuljettajia jäi pois Keravalta

Lähes kymmenvuotisella SM-ralliurallaan Jukka Ketomäki on ennen Keravan kisaa joutunut jäämään vain yhdestä osakisasta pois. Kuva: Pasi

Ralli SM -sarjan 2010 kuudennen osakilpailun, Vartti SM-rallin, osanottajaluettelosta harmillisesti puuttuu muutama kotimaisen ralliautoilun kärkinimi, mikä saattaa jonkin verran helpottaa muiden SM1-luokan kuljettajien pistemetsästystä Keravalla. SM2-luokassa pisteitä toistaiseksi keränneistä on paria, kolmea lukuun ottamatta (mm. Vesa Hirvonen) kaikki muut mukana.

SM1-luokassa kuudentena pisteissä olevan Joni Nikon toiveet SM-mitalista alkoivat harmillisesti murentua jo keväisessä Tallinna-rallissa, jossa ulosajo romutti auton niin pahasti, että kesäkuun puolivälin O.K. Auto -ralli oli jäädä kokonaan väliin. Kouvolaan Nikko sai kuitenkin järjestettyä vuokra-auton, mutta sillä ei valitettavasti tullut toivottua tulosta.
"Ei me saatu koko aikana sitä vuokra-autoa toimimaan, pisteittä jäätiin", tilitti Nikko.
"Keravalle ei nyt valitettavasti päästä lähtemään taloudellisista syistä johtuen."

Vuodesta 2001 Ralli SM -sarjan osakilpailuja ajanut ja tämän vuoden SM-pistetaulukossa 11:ntenä oleva Jukka Ketomäkikään ei ole osallistujien joukossa Keravalla.
"Olen yhtä lukuun ottamatta ajanut kaikki SM-osakisat näinä vuosina, nyt tilanne on sellainen, että on pakko jättää kisa väliin", selvitti Ketomäki asiaa Ruotsin Kolmårdenin eläintarhan portilla perheensä kanssa sisäänpääsyä odotellessaan.
"Nyt ollaan perheen kanssa lomalla, minkä jälkeen keskitytään järjestämään asioita ensi vuoden kisoja varten."

SM2-luokasta tälle vuodelle nelivetoisten luokkaan siirtynyt, SM-pisteissä 14:ntenä oleva Mika Hirvikangas oli myös harmissaan, kun ei Keravan kisaan voinut lähteä.
"Finanssipuolella tilanne on nyt se, että pois on pakko jäädä. Yksi sponsoritilaisuus ei onnistunut aivan niin kuin oli suunniteltu, mutta Hyvinkään suhteen kaikki näyttää jo paljon paremmalta", kertoi Hirvikangas.

SM-pisteissä seitsemäntenä oleva Kristian Sohlberg joutui jo Kouvolan kisaa seuraamaan katsomon puolelta, sillä salibandy-treeneissä sattunut jalkavamma ei sallinut tuolloin ajamista. Jalka lienee jo kunnossa, mutta Sohlbergin nimi ei ole Keravan osanottajalistalla. Valitettavasti miestä ei tavoitettu puhelimitse.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa