Facebook Twitter Email Pinterest

"""Vähintään kakkoseksi ajettava"""

24.08.2010 / """Vähintään kakkoseksi ajettava"""

joonas-aateella.jpg

Joonas Lindroos-Jouni Lampinen Subarullaan Kouvolan O.K. Auto -rallin huoltotauolle jonottamassa sisään. Kuva: Pasi

Ralli SM -sarjassa Joonas Lindroos on ensimmäisenä nelivetokautenaan SM1-luokassa ajanut hyvinkin nousujohteisesti. Kauden avausosakisat Rovaniemellä eivät tuoneet SM-pisteitä, Mikkelissä tuloksena oli "vasta" kuudes sija, mutta Joensuun toinen sija ja Kouvolan kisan voitto nostivat miehen SM-kolmokseksi ennen seuraavaa osakisaa, Keravan Vartti SM-rallia.

Lindroos on tilannetta Suomen mestaruustaiston suhteen tuumaillut ja tullut tulokseen, että pisteissä Juha Salo taitaa olla jo karannut, mutta Kosti Katajamäki ja Jarkko Miettinen täytyisi pitää takana, jos aikoo SM-hopeamitalin tänä vuonna napataa.
"Voitosta toki lähdemme ajamaan, mutta jos Salo menee alusta lähtien liian lujaa, tyydymme kakkossijaan", paljasti Lindroos.
"Salon pitäisi epäonnistua melko täydellisesti, jotta me saisimme 31 pisteen eron kiinni. En oikein jaksa usko siihen."

Joonas Lindroosista tuli Jyväskylän MM-rallissa niin sanotusti "teeveestä tutuksi", kun suorassa televisiolähetyksessä Neste Oil Rallissa kaatoi autonsa.
"Tutuin paikka koko kisassa, ja tiesin paikankin oikein hyvin. Ei meillä ollut mitään nuottivirhettä, ajaisin uudelleen ilman nuottiakin ihan samalla lailla. Jouduin mutkassa irtosoralle, enkä saanut autoa sieltä pois ja pitkäksi meni. Kun helma sitten nappasi kiinni, nurinhan se meni", harmitteli Joonas vielä tilannetta.

"Olen juuri lähdössä Puuppolaan katsomaan, missä kunnossa auto on. Pitäisi olla jo lähes valmis. Iskarit ovat olleet huollossa, eivätkä ole vielä tulleet Suomeen, mutta toivotaan, että saapuvat ajoissa ennen Keravan kisaa. Tokihan sinne sitten jotain "tikkuja" löytyy, jos ovat jääneet matkalle", pähkäili Lindroos.

"Torstaina on tarkoitus päästä hieman testaamaan, ja hyvä niin, on ollut sen verran ajotaukoa, että on oikeastaan ihan pakko päästä puikkoihin ennen kisaa."

Juha Salo siis johtaa SM1-luokkaa 79 pisteellä. Kosti Katajamäki on kakkonen 19 pistettä perässä, Joonas Lindroos on 22 pistettä Katajamäkeä perässä, mutta seitsemän pistettä Jarkko Miettistä edellä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa