Facebook Twitter Email Pinterest

Salolla tiukka ote mestaruudesta

26.08.2010 / Salolla tiukka ote mestaruudesta

Ralli SM -sarjan yli kahden kuukauden mittainen tauko on nyt takana, ja rallikaravaani pääsee jälleen tositoimiin Keravalla, kesäkauden toisessa osakilpailussa. SM1-luokassa eletään ratkaisuhetkiä, sillä luokkajohdossa olevalla Juha Salolla on mahdollisuudet varmistaa mestaruus jo ennen syyskuun lopussa ajettavaa finaalirallia. Mitsubishi-kuljettajalle Keravan kilpailu on kuitenkin yksi muiden joukossa, eikä 19 pisteen etumatka saa Saloa varmistelemaan.
- En ole miettinyt koko asiaa, Juha toteaa mestaruustilanteesta.
Salon tiimikaveri Kosti Katajamäki on pisteissä toisena. Kaksikko on pitänyt Mitsubishi Ralliart Finland -joukkueen tiimien välisessä SM-taistelussa ykkösenä.

Viime kaudella Karkkilan kuljettaja taisteli uusmaalaisilla teillä tiiviisti suomenmestaruudesta. Vaikka rallin voitto kirjattiin Salon nimiin, kirkkain mitali valui käsistä Jari Ketomaan sijoituttua kisassa kakkoseksi. Nyt Salo on erilaisen tilanteen edessä, sillä kilpailun ykkössija toisi hänelle uran viidennen yleisen luokan mestaruuden.
- En odota Keravalta vähempää kuin samanlaista suoritusta kuin aiemmistakin kisoista, kauden aikana kolme voittoa ajanut Salo tuumaa.
- Totta kai on huomattavasti helpompi lähteä tähän ralliin, kun olemme jo ajaneet Tomin (Tuominen) kanssa yhdessä. Uskon, että meiltä on luvassa rento ja hyvä suoritus, Salo jatkaa.

Keravalla ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joista viimeinen asfaltilla. Pinnoitettu tie on suomalaisille rallikuljettajille harvinainen tuttavuus. Salo ottaa Keravan viimeisen pätkän tosissaan saattaahan kysymyksessä olla kilpailun ratkaisupätkä.
- Täytyy muistaa, että se on 7,5 kilometrin mittainen, huoltotauko on alla, eikä renkaita tarvitse säästää. Suorituksen pitää olla 110-prosenttinen ja hereillä on oltava viimeiseen mutkaan asti.

Salo on testannut autoaan sekä soralla että asfaltilla.
- Olemme tehneet iskareiden kanssa töitä. Auto on nyt aikalailla maksimikunnossa ja kulkee hyvin, Salo sanoo tyytyväisenä.

Kovinta vastusta Salo odottaa tutuilta miehiltä: Joonas Lindroosilta, Kosti Katajamäeltä ja Jarkko Miettiseltä. Se, miten voimasuhteet jakautuvat, selviää kun Keravan ralli starttaa lauantaina klo 10.01.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa