Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki jahtaa SM-kultaa

26.08.2010 / Kosti Katajamäki jahtaa SM-kultaa


Kosti Katajamäki on kovan paikan edessä. Hän on rallin SM-sarjassa toisena, kun kaksi osakilpailua on enää ajamatta. Kauden viimeistä edellinen osakilpailu kaasutellaan lauantaina Keravalla, ja Katajamäki hakee täyttä pistepottia. Mitsubishi Lancer Evolution X -autolla kilpaileva Katajamäki on tällä hetkellä 19 pistettä sarjakärki Juha Salon takana (79-60). Katajamäellä on näyttää tältä kaudella tukku palkintokorokesijoituksia, mutta se voitto toistaiseksi uupuu.
"Onhan tässä mestaruuteen mahdollisuus, mutta kyllä se vaatii itseltäni kahta voittoa ja Juhalta jo ihan mahdotonta epäonnea. Todennäköisesti ajetaan kuitenkin SM-hopeasta, ja se mestaruus on Juhan heiniä. Mutta ei sitä tiedä, ei nyt luovuteta vielä. Kyllä me voittoa lähdemme hakemaan, ja katsotaan sitten, miten muut ukot sijoittuvat", Katajamäki ynnäilee.

Katajamäki lähtee Keravan osakilpailuun uuden kartanlukijansa Marko Sallisen kanssa. Odotettavissa on ainakin nopeita nuotteja, sillä Keravan seudun tiet keskisellä ja itäisellä Uudellamaalla ovat tunnetusti olleet erittäin vauhdikkaita.
"Hienot tiet ovat edessä, se on ihan varma. Saa todellakin ajaa kaasu pohjassa. Lähdetään nauttimaan. Ajoimme yhden testipäivän, ja toivotaan nyt, että se rattiruoste olisi taas karissut ranteista", Katajamäki sanoo.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa