Facebook Twitter Email Pinterest

"Futursoft Racing Team taas ""viivalla"""

27.08.2010 / "Futursoft Racing Team taas ""viivalla"""

Ralliautoilun kotimaan pääsarja palaa pitkältä kesätauolta. Edellisestä osakilpailusta on ehtinyt vierähtää jo lähes kolme kuukautta, joten monessa kilpailijatiimissä ollaan enemmän kuin innoissaan. Riihimäkeläinen Futursoft Racing Team ei tässä suhteessa tee poikkeusta.
"Kyllä voi sanoa, että on tosi kiva päästä taas tositoimiin. Kisaa odotetaan innolla", vahvistaa Futursoftin ykköskuljettaja Jani Salomaa.

"Ajoimme torstaina valmistavan testin Kuhmoisten seudulla. Ajotauko on niin pitkä, että vähän joutui ensin kelailemaan saadakseen kaikki auton nappulat oikein", Jani Salomaa nauraa.

Salomaa ajoi kartanlukijansa Toni Näsmanin kanssa kunnon testikilometrit. Salomaa kuvaili tietä upeaksi.
"Se oli erinomainen tie testaamiseen. Se oli jopa aika vaativa, mikä oli ihan hyvä näin kisan alla", Salomaa kuvailee.

"Testi meni kokonaisuutena hyvin. Auto tuntuu edelleen erinomaiselta, ja kyllä se ajotuntuma aika nopeasti löytyi. Jäi niin hyvä maku, että enemmänkin olisi tehnyt mieli ajaa, mutta aika loppui ja tietysti testaamiseen on varattu tietty kilometrimäärä."

Keravan Vartti SM-ralli on vakiinnuttanut paikkansa sarjassa. Kilpailu ajetaan itäisellä Uudellamaalla, nopeilla ja haastavilla teillä.
"Ollaan melkein kotinurkilla, joten tietysti jotain tuttuakin varmaan reitille osuu. Tiet ovat perinteisesti olleet hyväkuntoisia ja vauhdikkaita", Salomaa arvelee.

"Keravan kisasta on viime vuosina tullut ihan hyviä tuloksiakin. Viime vuonna olimme yhdeksänsiä. Sitä sijaa pitäisi nyt lähteä parantamaan. Eli pisteitä lähdetään ilman muuta hakemaan", Salomaa tiivistää.

"Rallissa ajetaan kolme erikoiskoetta kahteen kertaan ja lopuksi yleisöerikoiskoe Keravan kaupunkialueella. Reitti on kokonaisuutena melko lyhyt, joten alusta asti pitää olla hereillä. Ei ole oikein varaa hakea ja tunnustella vauhtia", Salomaa miettii.

"Lähtöpaikka on 13:s. Jos on kuivaa, se on ehkä paras mahdollinen paikka. Irtosora on jo puhdistunut tieltä, eikä uria vielä ole syntynyt."



Keravan Vartti SM-ralli alkaa lauantaina klo 10. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan klo 18.20 alkaen.

Tuloksia voi seurata teksti-TV:stä ja rallin SM-sarjan virallisilta tulossivuilta osoitteesta http://tulossivu.autourheilu.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa