Facebook Twitter Email Pinterest

Kakko voitti Keravan SM-rallin

28.08.2010 / Kakko voitti Keravan SM-rallin

Marko Kakko löi luun kurkkuun rallin SM-sarjan tutuille kärkimiehille Keravalla ajetussa Vartti-rallissa lauantaina. Ensimmäistä kertaa SM-tasolla esiintynyt Ford Fiesta S2000 -auto kulki Kakon käsissä kilpailun voittoon.

Kakko ja kartanlukija Panu Plosila täräyttivät pöytään neljä erikoiskokeen pohja-aikaa. Ykkössija irtosi lopulta 9,5 sekunnin erolla kestosuosikki Juha Saloon. Tämä oli Kakon uran ensimmäinen SM-osakilpailuvoitto. Koskelainen johti kilpailua alusta loppuun.
"Aivan loistava päivä. Mahtavaa! Tätä on odotettu, ja nyt se voitto sitten tuli. Kyllä tämä on kertakaikkisen hieno, oikea kilpa-auto. Heti ensimmäisellä erikoiskokeella ajaessa oli sellainen fiilis, että nyt taitaa tulla aika hyvin", Kakko iloitsi.

Salon UA:ta edustavan Kakon voitto merkitsi samalla uuden aikakauden alkua SM-rallissa. Osakilpailuvoitto oli ensimmäinen Suomessa, joka ajettiin S2000-autolla. Auto on vapaastihengittävä ja nelivetoinen. Ensi vuoden MM-sarjassa siirrytään samanlaiseen kalustoon, joskin moottori muuttuu turboversioon. Katap Racing -talli hankki auton kesäkuun lopussa Fordin MM-rallitoimintaa pyörittävältä M-Sportilta. Kakko ehti ennen Keravan voittoa ajaa onnistuneet kilpailut Latviassa ja Suomen MM-rallissa Jyväskylässä.

"Olemme tehneet auton kanssa paljon töitä. Etenkin Jyväskylän täydet kilometrit merkitsivät paljon itselleni ja koko tiimille. Autoa pitää ajaa aivan eri tavalla kuin N-ryhmäläistä. Tänään vähän lopussa jännitti, kun auto sai aika osuman kivestä kuudennella erikoiskokeella. Etuvanteesta lohkesi valtava pala, mutta onneksi ilmat pysyivät sisällä. Lisäksi viimeisenä ajettu asvalttierikoiskoe meni vähän kätöseen, mutta onneksi johto riitti", Kakko kertoi.

Kakko ja Plosila tekivät jo ennen kilpailua ratkaisun, joka osaltaan auttoi menestykseen kilpailussa. Kaksikko päätti karsia nuottia yksinkertaisemmaksi.
"Jätimme aika paljon tavaraa pois ja yksinkertaistimme nuottia. Nyt oli hyvä ja toimiva nuotti. Muutokset vaikuttivat ajamiseen selvästi. Aiemmin laitoin sitä tavaraa nuottiin niin paljon, että sitä oli vaikea sisäistää ajaessa.Uusi auto ja uusi nuotti, nyt on kuski kuin uudestisyntynyt", Kakko tuumi.

Kakko paransi samalla asemiaan SM-sarjan yhteispisteissä kuudenneksi. Kakkoseksi ajanut Salo varmisti tällä tuloksella suomenmestaruuden. Kauden päätösosakilpailu ajetaan kuukauden kuluttua Hyvinkäällä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa