Facebook Twitter Email Pinterest

Keravan voittoautossa uusi kuljettaja

13.09.2010 / Keravan voittoautossa uusi kuljettaja

Ralli SM

Ralli SM -sarjan viimeisen osakilpailun, kaksipäiväisen SM Finnsco -rallin ilmoittautuminen päättyi 10.9. Ilmoittautuneiden listalta voi nähdä, ettei sarjan edellisen osakisan Vartti SM-rallin voittaja Marko Kakko ajakaan S2000 Ford Fiestalla, vaan koskelaisen alla on Tommi Mäkinen Racingin Subaru Impreza.

Voittaja-auto kuitenkin Hyvinkäällä nähdään, mutta puikoissa on nuori, virolainen 22-vuotias Ott Tänak, jonka taustalla tässä kilpailussa ovat loimaalainen Katap Racing sekä Markko Märtinin MM-Motorsport. SM-sarjan ulkopuolisena kilpailijana Tänak on tänä vuonna ollut mukana sekä Rovaniemellä ja Kouvolassa, missä Tänak kuitenkin joutui jo neljännellä erikoiskokeella Subarullaan keskeyttämään ohjaustehostimen rikkoutumisen vuoksi.

Ott Tänak on tällä hetkellä Viron kuumimpia nimiä rallimarkkinoilla. Meriittilistalta löytyy N-ryhmän Viron mestaruus vuosilta 2008 ja 2009. Tämän vuoden Neste Oil Rallissa Ott Tänak kaasutteli vakuuttavasti N-ryhmän voittoon ja tavoitteena on napata Viron mestaruus myös tänä vuonna. Menestyshaluisen nuoren miehen silmissä siintää kuitenkin tulevaisuus maailman ralliteillä.
"Olen kiitollinen mahdollisuudesta kisailla S2000:lla ja varsinkin, kun alla on luokan parhaimmistoon kuuluva Ford Fiesta. Haasteita riittää, sillä minulle uudessa autossa on omat niksinsä opeteltavina. Haastetta on myös ajaa kovia suomalaisia nimimiehiä vastaan vieläpä erittäin vaativilla teillä", toteaa Ott Tänak.

Tallien välinen yhteistyö tuo Katap Racingille tärkeitä kansainvälisiä kontakteja. Tavoitteena on kasvattaa lahjakkaita kuljettajia ja tarjota heille mahdollisuus kilpailukykyiseen kalustoon. Yhteistyön laajentamisesta muuhun kilpailutoimintaan on tehty alustavia suunnitelmia.
"Tänak ajaa tällä myös Viron Saarenmaa-rallin. Tuskin yhteistyömme jää näihin kahteen kilpailuun. Lähiaikoina päätämme, missä rallisarjassa Katap Racingin S2000 ensi vuonna kilpailee. Kilpailukykyiselle autollemme etsimme luonnollisesti menestysnälkäistä kuljettajaa, kertoo Katap Racingin omistaja Pekka Nieminen.

SM-Finnsco -ralli ajetaan Hyvinkään ympäristön teillä 25.-26. syyskuuta. Tänakin oikealla puolella autossa istuu niin ikään virolainen Kuldar Sikk, joka muistetaan Urmo Aavan kartanlukijana.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa