Facebook Twitter Email Pinterest

Pimeys lisää vaikeusastetta

15.09.2010 / Pimeys lisää vaikeusastetta

pikkukuva-joonas-lindroos.jpg

Joonas Lindroos on SM1-luokan pistetaulukossa kakkosena, mutta tasapistein seuraavina niskaan puhaltavat Kosti Katajamäki ja Jarkko Miettinenkin. Kuva: Marko Mäkinen

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna ajettava Ralli SM -sarjan päätöskilpailu SM Finnsco -ralli tarjoaa kilpailijoille tälläkin kertaa erittäin haasteellisen reitin. Kilpailun johtaja Pasi Winberg myöntää, ettei reitti juurikaan ole muuttunut, mutta vaikeutta silti riittää.
"Olemme vaihtaneet osittain ajosuuntaa muutamilla erikoiskokeilla. Ehkä kuitenkin eniten vaikeusastetta meidän kilpailussamme lisää se, että kolme erikoiskoetta lauantai-iltana ajetaan täysin pimeässä. Ne tosin on ajettu ensimmäisen kerran jo päivällä aiemmin, mutta illalla lisävalojen myötä maisema on aivan toisennäköinen", kertaa Winberg.
"Niillä erikoiskokeilla on paljon nyppyjä ja korkeuseroja, joten pimeys ja lisävaloilla ajaminen tekevät havainnoimisen aivan erilaiseksi."

SM Finnsco -rallin kokonaispituus on noin 650 kilometriä sisältäen 16 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 196 km. Lauantaina ajetaan 11 pikataivalta ja sunnuntaina viisi.
"Sunnuntain lenkin pituus on noin 92 kilometriä, eli yhden normaalin SM-kisan verran ", kertoo Winberg.

"Sitä paitsi kilpailijoiden on syytä olla heti sunnuntaiaamusta kunnolla heränneitä ja valmiina tositoimiin, sillä aamun ensimmäinen pätkä on 15-kilometrinen ja noin 15 minuutin siirtymän jälkeen heti perään on vuorossa 30 kilometrin pätkä."
"Jos lauantai-iltana kilpailija sattuu olemaan puolisen minuuttia perässä, on tilanne helppo heti sunnuntaiaamuna kääntää toisin päin."

Kilpailijat lähtevät reitille Vauhtipuistosta siis lauantaina 25. syyskuuta klo 10.31 lähtien. Hyvinkään Vauhtipuistossa ajetaan supererikoiskoe pian kello 12:n jälkeen ja huoltoparkkiin ensimmäinen kilpailija ajaa sen jälkeen n. klo 12.50. Seuraavaan huoltoon kilpailijat saapuvat kello 15.45. Tätä ennen Vauhtipuistossa voi seurata rallisprint-kisan aika-ajoja, jotka alkavat kello 15.00. Lauantaina illalla kilpailijat saapuvat Vauhtipuiston huoltoalueelle ennen yötaukoa.

Sunnuntaina kilpailu jatkuu klo 8.30, Vauhtipuiston supererikoiskoe on vuorossa jälleen kello 11.17, minkä jälkeen alkaa huolto klo 11.22. Maaliin Hyvinkään Vauhtipuistoon kilpailijat saapuvat n. kello 14.25.

Vauhtipuiston rallisprint-kisa päättyy samoihin aikoihin, joten kummankin kisan palkintojenjako tapahtuu Vauhtipuistossa noin 10 minuuttia myöhemmin.
"Timo Heinonen apukuuluttajineen pitää katsojat hyvin perillä Vauhtipuiston tapahtumista. Erityisesti perheen kera Vauhtipuistoon kannattaa tulla seuraamaan sekä ralli- että rallisprint-kilpailijoita", toteaa Winberg.

"Kummankin lajin kilpailijat ajavat täsmälleen samaa reittiä, joten ajatkin ovat vertailukelpoisia. Rallisprintin myötä on mahdollisuus nähdä sellaistakin kalustoa, jollaista ei ralleissa näe. Katsojat saavat nyt hyvin vastinetta pääsylipuilleen."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa