Facebook Twitter Email Pinterest

"""Nyt valmistaudumme kunnolla"""

16.09.2010 / """Nyt valmistaudumme kunnolla"""

joonas-ja-jouni.jpg

Keravan SM Vartti-rallin jälkeen nelivetoisten SM1-luokan pistetaulukossa kakkospaikan ottanut Joonas Lindroos ei hyvällä mielellä Keravan kisaa muistele.
"Ei tullut meidän kisastamme siellä oikein mitään. Meni välillä aivan liialliseksi yliyrittämiseksi", myönsi Tommi Mäkinen Racingin Subarulla ajava Lindroos.

Neste Oil Rallissa Subarunsa kaatanut Lindroos joutui auton korjaamisen vuoksi jättämään Keravaa edeltävät testit väliin. Melkeinpä suoraan korjaamolta Lindroos asettui Ralli SM -sarjan viimeistä edellisen kilpailun lähtöviivalle.
"Ajamattomuus oli suurin syy siihen, ettei kunnollista tulosta saatu aikaan, kertoi Joonas.
"Pakko myöntää, että vika oli yksin miehessä, auto oli ihan kunnossa ja toimi hienosti."

Keravalla Lindroos sijoittui kolmanneksi, kahden S2000-luokitellulla kilpa-autolla ajaneen jälkeen. Moni aktiivisesti penkalla ralleja seuraava epäilee, että SM Vartti-rallin monia risteyksiä sisältänyt tiestö oli erittäin sopivaa juuri näille S2000-autoille.
"Meidänkin tutut olivat kellottaessaan laskeskelleet, että sekunnin verran ännäläisellä häviää kiihdytyksessä risteyksestä. Toivottavasti Hyvinkään reitti on vanhaan tapaan sellainen, että pääsee laskettelemaan kunnolla."

Myös Lindroos myöntää odottavansa innokkaasti kauden päätöskilpailua. Taktiikkana jämsäläisellä ainakin vielä tässä vaiheessa on, ettei heti alussa, vaikka kovaa aikoo mennäkin, vedä vielä "kaikki tai ei mitään " -tyyliin.
"Katsellaan ehkä aluksi hieman muiden vauhtia. Parasta olisi muutoinkin, että sijoitukset ratkaistaisiin ajamalla, eikä teknillisillä tai muilla ongelmilla. Kaksipäiväinen kisa on myös siinä mielessä mieluinen, että jää aikaa parannella tarvittaessa sijoituksia."

SM1-luokan pistetaulukossa tasapistein kakkosena olevan Lindroosin kanssa ovat Kosti Katajamäki ja Jarkko Miettinen. Katajamäki joutui Keravalla keskeyttämään jo ennen ensimmäistä erikoiskoetta ja Miettinen sijoittui Marko Kakon jälkeen kakkoseksi.
"Kosti on ihan varmasti tosi "nälkäinen" näyttämään vauhtiaan Hyvinkäällä, ja Miettinenkin tulee olemaan kova vastus. Toivon totisesti, ette omaa kisaani pilaa mikään oma paha moka, ja pystyn ajamaan ehjän kisan."

"Alan nyt lauantaista lähtien keskittyä täysillä tulevaan kisaan. Viikonloppuna ajetaan ekat testit ja vielä keskiviikkonakin lisää. Mitään muita hommia en ole haalinut tulevalle viikolle, vaan aion keskittyä nappaamaan sen hopeamitalin kauden päätteeksi", tunnustaa ensimmäistä kauttaan nelivetoisten luokassa ajava Lindroos, joka viime vuonna "pokkasi" mestaruudet sekä kaksivetoisten SM2-luokasta että Nuorten, enintään 25 vuotta täyttävien, SM-sarjasta.
"Mitali kyllä kelpaisi viimevuotisten mestaruuksien jatkoksi, toivottavasti se on peräti hopeinen."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa