Facebook Twitter Email Pinterest

Tavoitteena myös kartturin suomenmestaruus

21.09.2010 / Tavoitteena myös kartturin suomenmestaruus

pikkukuva-jarkko-miettinen.jpg

Nelivetoisten SM1-luokassa pistetaulukon neljäntenä oleva Jarkko Miettinen myöntää, että pienellä vauhdin lisäyksellä Hyvinkään SM Finnsco -rallissakin on mahdollisuus hyvään tulokseen.
"Olen tyytyväinen vauhtiini Keravan Vartti SM-rallissa, ja nyt tiedän, että pystyn pohja-aikojakin ajamaan", jutteli Miettinen.

Ei ole vaikea päätellä, että kaikki kolme kuljettajaa, jotka Juha Salon mestaruuden jo varmistuttua SM1-luokassa taistelee himmeämmistä mitaleista, aikovat napata juuri sen hopeisen mitalin.
"Hopeaan totta kai tähdätään. Jos hyvin onnistumme, kartanlukijallani Mikko Lukalla on myös mahdollisuus voittaa karttureiden suomenmestaruus."

"Hyvinkään kisaan on paljon helpompi nyt lähteä. Ensiksikin ajotaukoa ei ole niin paljon kuin ennen Keravaa, ja toisekseen olemme ajaneet onnistuneet testit viime viikolla. En ollut aiemmin S2000 Skodallani sadekelillä ajanutkaan, ja löysimme hyvät säädöt viikonlopun kisaa varten", paljasti Miettinen.

"Auto on tässä tauolla perushuollettu, ja kaikki on valmiina koitokseen. Vielä aion ajaa pimeässä lisää testikilometrejä, jotta saan sen sorttista tuntumaa ennen Hyvinkäätä."

Hyvinkäällä Jarkko Miettinen muisteli aiemmin metsästäneensä ykkös-, kakkos-, kolmos- ja nelossijankin, mistä syystä odotukset ovat jälleen korkealla.
"Taas lähdetään voittamaan, totta kai. Tietysti Juha Salo ja Ott Tänak menevät kovaa, mutta nyt tiedän, että on meilläkin mahdollisuutemme", pohtii Miettinen.

"Keravalla tiet olivat tosi simppeleitä, ja sijoituimme kolmanneksi. Hyvinkäällä on perinteisesti ollut hienot tiet; nyppyjä, korkeuseroja, jouhevia ja loistavia teitä. Uskon, että Hyvinkään tiet sopivat meidän autollemme vieläkin paremmin kuin Keravan, joten on meillä mahdollisuuksia."

"Kaiken lisäksi pidän erityisen paljon pitkistä kisoista. Kaksipäiväisyys ja se, että sunnuntaina ajetaan vielä yli 90 kilometriä, on minulle mieleen. Kaikki pistetään nyt peliin."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa