Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Korhonen taistelee SM-hopeasta

22.09.2010 / Jukka Korhonen taistelee SM-hopeasta

korhonen.jpg

Ralli SM -sarjan viimeistä edellisen osakisan Vartti SM-rallin jälkeen kakkoseksi yhden pisteen erolla nousseen nilsiäläisen Jukka Korhosen taktiikka viimeiseen osakisaan, SM Finnsco -rallin on helppo ja yksinkertainen.
"Kolmantena oleva Esapekka Lappi on pidettävä takana. Eikä siihen ole muuta konstia kuin lauantaina rallin lähdöstä eteenpäin pidettävä kaasujalka niin suorana kuin mahdollista", paljasti Korhonen, joka on kuudessa osakisassa kolmesti ollut Lapin edellä.

"Vauhtia ei ole yhtään mahdollisuus tunnustella. Täysillä on mentävä alusta lähtien, sillä muuten takaa tulee muut heittämällä ohitse. Esapekka on tietysti kovin vastus, mutta niin on pisteissä neljäntenä oleva Andreas Amberg myös."
Nuorten SM-sarjaa johtava Amberg on Korhosta kuitenkin jo 14 pistettä perässä, joten noin suuri piste-ero vaatii Korhoselta melkoista epäonnistumista.

Jukka Korhonen on valmis viikonloppuna ajettavaan, kauden päättävään SM Finnsco -ralliin.
"Pientä viimeistelyä tässä enää tehdään. Hyvinkäälle on ihan kiva nyt lähteä, muistissa on hyvin viimevuotinen kisa, jossa olin tällä autollani ensimmäistä kertaa ja sijoituin luokassa viidenneksi."

Syksyinen sääkään ei tuo mitään paineita, sillä Korhonen oli alkuviikolla AKK:n Risto Mannisenmäen valmistautumisleirillä Jämsässä, jossa vettä tuli taivaan täydeltä.
"Nyt meillä on niksit kunnossa sekä kuivan kelin kisaan että sateiseen. Meikäläiselle on ihan sama kumpaa keliä tulee, kaikki on kunnossa."

Korhosen tavoitteena on SM-hopeamitali SM2-luokasta, ja sen saavuttamiseksi ovat konstit tiedossa.
"Opitut asiat on nyt tehtävä oikein ja kunnolla. Ei ole järkeä lähteä mitään kummallisia kokeilemaan, on ajettava puhdas kisa, siitä se sitten tulee."

Kaksivetoisten SM2-luokan mestaruus on ratkaistu jo kesäkuun alussa Kouvolan O.K. Auto -rallissa. Turkulainen Kalle Pinomäki on ollut pitelemätön koko kauden, ja mikäli voitto Pinomäelle Hyvinkäältäkin napsahtaa, on suoritus täyden kympin arvoinen: voitot kaikista osakisoista.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa