Facebook Twitter Email Pinterest

"Juha Salo ei starttaa ""puolivaloin"" Hyvinkäällä"

23.09.2010 / "Juha Salo ei starttaa ""puolivaloin"" Hyvinkäällä"

Ralli SM -sarjan parhaimmisto laitetaan kauden 2010 osalta lopulliseen järjestykseen tulevana viikonloppuna Hyvinkäällä. Vaikka Mitsubishi-kuljettaja Juha Salo saavutti oman kultaisen valtikkansa jo kuukausi sitten Keravalla, käydään SM1-luokan muista mitaleista vielä kovaotteinen kamppailu kolmen kuljettajan kesken.

Mestaruuden varmistanut Salo ei kuitenkaan lähde puolivaloilla sarjan finaalikilpailuun.
"Olemme tehneet autoon varmaan enemmän toimenpiteitä kuin ennen Keravaa. Kokeilemme uusia asioita erityisesti jousitus- ja voimansiirtopuolella. Olemme ajaneet pimeässä ja testanneet, miten asiat pelaavat käytännössä. Työtä on tehty samalla ensi kautta ajatellen. Hyvinkään kilpailuun ei kuitenkaan lähdetä testireissulle, vaikkei siellä pakkomenestystä vaaditakaan eikä selkä ole seinää vasten. Jos auto hajoaa, se hajoaa. Silloin ei tarvitse surkutella, että siinä meni mestaruus", Juha Salo sanoo.

Voitonnälkä ei ole Karkkilan suunnalta sammunut. Päinvastoin viisinkertainen yleisen luokan suomenmestari on sopivasti "ärsytetty" Keravan voiton karattua N-ryhmäläiseltä Super 2000 -luokitellulle autolle.
"Tässä on saanut paljon kuunnella selityksiä Supereista. Turha sitä on sen enempää uhota, mutta olen henkisesti latautunut siihen, että yritän tehdä takana tuleville sellaiset ajolinjat ja ajat, että saavat ihmetellä. Annetaan mennä ja katsotaan, miten asia on. Tai sitten saan olla hiljaa siitä, ovatko Superit nopeita vai eivät", Salo veistelee pilke silmäkulmassa.

Moni olisi Salon tilanteessa saattanut jättää viimeisen osakilpailun ajamatta, mutta Mitsubishi Ralliart Finlandia edustavalle kuljettajalle täyden SM-sarjan ajaminen oli itsestään selvyys.
"Kyllä se on ajamisenhalu, joka motivoi kauden loppuun asti. Tänä vuonna kilpailuja on ollut muutenkin vähänlaisesti. Olen myös yhteistyökumppaneille luvannut ajaa täyden SM-sarjan. Vaikka mestaruus on voitettu jo tässä vaiheessa, se ei vaikuta loppukauden ajamiseen millään tavalla."

Koska Karkkilassa ei ole ajettu rallin SM-osakilpailua vuosiin, toimii Hyvinkää Salon kotikilpailuna. Kaksipäiväinen ralli ottaa miehistä mittaa niin valoisalla kuin pimeälläkin.
"On hyvä fiilis lähteä lähinnä omaa kotiseutuani käytävään kilpailuun. Tuttuja on paljon katsomassa, ja yritän lähteä täysillä heti alusta alkaen. Odotan innolla, että päästään ajamaan myös pimeässä, sillä silloin punnitaan ralliosaamista enemmän kuin valoisalla. Se ei ole niin helppoa. Enkä laittaisi pahitteeksi, vaikka olisi vähän hankalampi kelikin", Salo pohtii.

Kysymyksessä ei ole kauden ensimmäinen kaksipäiväinen ralli. Kauden avauksessa Rovaniemellä ajettiin kaksi päivää, mutta molemmista kilpailupäivistä jaettiin erilliset SM-pisteet. Hyvinkäällä jaossa on normaalit SM-pisteet. Vaikka sääntöjen mukaan ensimmäisenä päivänä tapahtuneen keskeytyksen jälkeen on mahdollista lähteä seuraavana päivänä takaisin kilpailuun, tuo kaksipäiväisyys ralliin oman raadollisuutensa.
"Tämä on mielestäni oikea tyyli siitä, miten pisteet pitää kaksipäiväisistä ralleista jakaa. Yksi ralli ja yksi kilpailu. Hyvinkään kilpailu on tarjonnut meille joskus karvasta kalkkiakin, mutta on sieltä saatu myös niitä hyviä tuloksia", Salo päättää.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa