Facebook Twitter Email Pinterest

Keskeyttänyt kilpailija voi jatkaa sunnuntaina

23.09.2010 / Keskeyttänyt kilpailija voi jatkaa sunnuntaina

Ralli SM

Ralli SM -sarjan viimeinen, seitsemäs osakilpailu SM Finnsco -ralli on kulultaan hiukan erilainen kuin sarjan muut kilpailut. Kaksipäiväisyys lisää reitin pituutta ja erikoiskokeiden lukumäärää, ja lauantaina keskeyttäneen on mahdollista jatkaa kisaa vielä sunnuntainakin.

Sarjan aloittaneessa Arctic Lapland Rallissa ajettiin käytännössä myös sekä lauantaina että sunnuntaina, mutta kummankin päivän kisa oli oma osakilpailu, josta kilpailijat saivat erilliset pisteet. Hyvinkäällä jaetaan sunnuntaina päättyvästä kisasta SM-pisteet kuten sarjan muista yksipäiväisistä kilpailuista.

Hyvinkään SM Finnsco -rallissa on yhtäläisyyttä Rovaniemen osakisojen kanssa siinäkin, että muutama erikoiskoe ajetaan pimeän vuorokauden aikaan. Tuttuun tapaan lauantai-illan reitistä kolme viimeistä erikoiskoetta vaatii autojen nokalle lisävalot, normaaleilla ajovaloilla vauhti ei kilpailussa riittäne.

Lauantaina SM Finnsco -rallissa ajetaan yhteensä 11 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 104,35 kilometriä. Lauantaina keskeyttäneiden on mahdollista jatkaa kisaa vielä sunnuntainakin, jolloin ajetaan viisi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 92,32 km.

Voidakseen sääntöjen mukaisesti osallistua kisaan sunnuntainakin on keskeyttäneen kilpailijan kirjallisesti ilmoitettava siitä kilpailutoimistoon viimeistään 15 minuuttia ennen oman luokkansa lauantaipäivän (osan 1) epävirallisten tulosten julkaisemista. Suoritusajaksi ajamattomilta erikoiskokeilta kilpailijalle annetaan luokkansa nopeimman kuljettajan aika + kolme minuuttia. Mikäli kuljettaja on keskeyttänyt lauantaina viimeisellä siirtymällä tai viimeisessä huollossa, aikasakkoa annetaan 10 minuuttia.

Kilpailuun on hyväksytty kaiken kaikkiaan 102 kuljettajaa. Se, että on mahdollisuus jatkaa kisaa vielä sunnuntainakin, on tietysti yleisön kannalta mukavaa, sillä katsottavaa riittää vielä kilpailun viimeisille erikoiskokeillekin.

Normaalien metsässä ajettavien erikoiskokeiden lisäksi SM Finnsco -rallissa erikoiskokeet 3 ja 14 ajetaan Hyvinkäään Vauhtipuistossa sora/asfalttipintaisella pinnalla. Näille pikataipaleille lähdetään kahden auton yhteislähdöllä radoilta 1 ja 2. Erikoiskokeen 3 pituus on 1,89 km ja ek:n 14 pituus on 2,36 km. Erikoiskoe 3 alkaa lauantaina klo 12.49 ja EK 14 sunnuntaina klo 11.17.

Vauhtipuistossa riittää rallin erikoiskokeiden seuraamisen lisäksi katsottavaa, sillä samalla kun rallimiehet ovat metsässä, radalla ajetaan mielenkiintoinen rallisprint-kisa; lauantaina aika-ajot ja sunnuntaina finaalit.
Tuttuun tapaan Vauhtipuistossa kuuluttaja Timo Heinonen apulaisineen pitää tunnelman korkealla. Eikä paikalla tietenkään tarvitse kuivin suin olla, erilaisia virvokkeita voi ostaa rata-alueella olevista kioskeista ja teltoista.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa