Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki tekemässä historiaa

23.09.2010 / Kalle Pinomäki tekemässä historiaa

Kalle Pinomäki on varmistanut rallin SM2-luokan suomenmestaruuden jo kesäkuussa. Nyt turkulaisella on mahdollisuus tehdä historiaa voittamalla kaikki kauden SM-rallit. Vuoden viimeinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Hyvinkäällä. Pinomäki ja hänen salolainen kartanlukijansa Matti Kaskinen ovat voittaneet Renault Cliollaaan kaikki kuusi aiempaa rallia SM2- eli kaksivetoisten luokassa.
"Mahdollisuudet ovat hyvät, ja totta kai se seitsemäs voitto on tavoitteena. Ei muuta tavoitetta voikaan olla. Auto on taas huollettu ja käyty tarkkaan läpi. Toivottavasti ukot sitten siellä sisällä hoitavan oman hommansa. Autossa kokeillaan vähän pieniä juttuja lähinnä alustapuolelle. Eiköhän se siitä", Pinomäki tuumii.

Hyvinkään ympäristössä ajettava SM Finnsco -ralli on pitkä. Kilpailussa paukutetaan kahden päivän aikana peräti 16 erikoiskoetta, ja lisäksi osa ajetaan pimeällä.
"Kaksipäiväisyys on mielenkiintoinen juttu. Kesäkisat ovat olleet aika lyhyitä, joten nyt kausi päättyy sitten vähän pidempään kisaan. Lauantai-illan pimeässä ajettavilla erikoiskokeilla voi tulla ratkaisuja, mutta toisaalta sunnuntaina on sitten vielä todella pitkiä pätkiä. Ralli on oikeastaan kolmipäiväinen, sillä jo perjantain pitää keskittyä ja tehdä kunnon nuotit", Pinomäki muistuttaa.

Pinomäki on summannut kaudesta maksimipisteet 118. SM-hopeasta taistellaan tiukasti: Jukka Korhonen (63 pistettä) ja Esapekka Lappi (62) ovat tiukimmin kiinni himmeämmissä mitaleissa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa