Facebook Twitter Email Pinterest

Futursoft Racing Team valmiina päätöskisaan

24.09.2010 / Futursoft Racing Team valmiina päätöskisaan

Ralliautoilun Suomen mestaruussarja päättyy viikonvaihteessa. Sarjan finaali SM Finnsco -ralli ajetaan kaksipäiväisenä Hyvinkään, Riihimäen, Lopen ja Hausjärven maisemissa. Ralli alkaa lauantaina klo 10.31. Maaliin saavutaan sunnuntaina n. klo 14.

Futursoft Racing Teamin autokunta Jani Salomaa-Toni Näsman valmistautui mittavaan kisaan keskiviikon epäonnisissa testeissä.
"Meillä oli tekniikkamurheita, joten en mielestäni päässyt testaamaan tarpeeksi. Mm. alustan säätötyö jäi vähän kesken", Salomaa harmittelee.

Hyvää testipäivässä oli se, että Salomaa pääsi nelinkertaisen maailmanmestarin Tommi Mäkisen kyytiin.
"Oli kiva olla kyydissä. Siinä näki, miten kovaa ja rankasti N-ryhmän Subarulla oikeasti voi äärimmillään ajaa. Tommi ajoi kovaa, eikä kierrellyt kiviä", Salomaa kuvailee.

Hyvinkään Urheiluautoilijoiden isännöimä SM-finaali alkoi perjantaina reittiin tutustumisella. Töitä saa tehdä koko pitkän päivän, sillä erikoiskoekilometrejä reitillä on peräti 200.
"SM-sarja saa hienon ja arvoisensa päätöksen Hyvinkäällä. Minulle tämä on lisäksi hieno kisa siksi, että se ajetaan kotinurkilla. Reitin varrella on paljon kavereita ja yhteistyökumppaneita. Lisäksi osa teistä on varmasti tuttuja ja ainakin teiden luonne on tuttu. Minusta nämä etelähämäläiset tiet ovat hienoja", Salomaa kehuu.
"Erityisen hienoa on se, että etelän rallissa on yksi 30 kilometrin mittainen erikoiskoe. Sellainen on harvinaista SM-sarjassa, yleensä niin pitkiä pätkiä ajetaan vain Tunturirallissa", Salomaa jatkaa.

Tavoitteena tiimillä on tuttuun tapaan sijoitus kymmenen kärjessä.
"Olisi hienoa saada tähän kauden loppuun hieno ja onnistunut kisa, jotta kaudesta jäisi hyvä maku suuhun."

Salomaa ja Näsman starttaavat reitille 14. paikalta.
"Lähtöpaikka on hyvä, joskin nyt on satanut paljon, ja kun suuri osa erikoiskokeista ajetaan kahteen kertaan, saattavat pienet tiet olla aika huonossa kunnossa. Kyllä siellä saa jo ihan kilpailijaletkan alkupäässäkin varoa. Keskiviikon testissä koimme kaksi rengas- ja vannerikkoa, joten se oli hyvä muistutus asiasta", Salomaa sanoo.



Ralli alkaa siis lauantaina klo 10.31. Ensimmäinen kilpailupäivä päättyy klo 22.20. Sunnuntaina startataan 8.30. Tuloksia voi seurata rallin SM-sarjan internetsivuilta www.rallism.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa