Facebook Twitter Email Pinterest

Odotettavissa huimaa vauhtia

25.09.2010 / Odotettavissa huimaa vauhtia

pikkukuva-juha-salo.jpg

Ralli SM -sarjan päätöskisan, SM Finnsco -rallin ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien on luvassa todella huimaa ajoa, sillä lähes jokainen lähtöalueella jututettu kuljettaja lupaa ajaa kaasu pohjassa. Jo ennalta tiedettiin toki, että sekä Juha Salo että Jussi Pinomäki, jotka ovat jo mestaruutensa varmistaneet, saavat ajaa paineitta ja testata kerrankin tuloksesta piittaamatta vauhtiaan muihin ja menevät takuulla kovaa. Kauden viimeisessä kisassa kaikki muutkin varmasti haluavat näyttää parasta vauhtiaan.

Karkkilalainen Juha Salo oli lähtöalueella rauhallisen oloinen, kuten aina, mutta myönsi jälleen avoimesti, että nyt annetaan mennä.
"Aion ajaa niin kovaa kuin mahdollista, ei tässä sen kummempia taktiikoita ole tehty", jutteli Salo.
N-ryhmäläisellä Mitsubishilla koko 2000-luvun SM-sarjaa "hallinnut" Juha Salo myönsi, että yksi mielenkiinnon kohde on nähdä, kuinka Mitsu vastaa S2000-luokiteltujen ajokkien vauhtiin.

Sarjan edellisessä osakisassa Keravan Vartti SM-rallissa Salo sijoittui kakkoseksi, mutta silloin taisi suomenmestaruuden varmistaminen jonkin verran vaikuttaa Salon vauhtiin.
"Olen osittain ajanut "käsijarru päällä", mutta nyt tilanne on toinen."

Keravalla voiton otti Marko Kakko S2000 Ford Fiestalla, mutta täällä Hyvinkäällä samaa autoa kuljettajaa virolainen rallilupaus, 22-vuotias Ott Tänak, joka on SM-sarjassa aiemminkin vieraillessaan näyttänyt, että vauhti riittää ainakin viiden sakkiin. Miten uusi auto nostaa vauhtia, siitä nähdään merkkejä jo heti aamupäivän ensimmäisen kolmen erikoiskokeen aikana.

Marko Kakko ajaa Hyvinkäällä Tommi Mäkinen Racingin Subarulla. Ennen lähtöä Kakko kertoi uuden auton olevan vauhdillisesti "kysymysmerkki".
"Aivan erilainen auto kuin Fiesta. Tätä on ajettava väännöllä, saa nyt nähdä, miten lähtee menemään", sai vähäsanaisesta Kakosta irti lähtöalueella.

Keravalla kolmanneksi ajanut Jarkko Miettinenkin on liikkeellä S2000-luokitellulla Skoda Fabialla.
"Nostin vauhtia jo Keravalla, ja ajoin yhdet pohjatkin, joten nyt tiedän mitä täällä menestyminen vaatii. Täysillä mennään", lupaa Miettinen.

Joonas Lindroos ajoi tällä viikolla hyvin menneet testit ja oli lähtöalueella myös luottavainen edessä olevan reitin suhteen.
"Hienot tiet, mutta tosi haastavat. Nyppyjen ylityksessä pitää olla tosi tarkkana, ja niitä riittää. Mielenkiintoinen kisa on tulossa. Tavoitteena on tietenkin pitää Katajamäki ja Miettinen takana, jotta SM-hopea on meidän", sanoo Lindroos.

Numerolla 12 ajava Mikko Lehessaari myönsi Hyvinkään kisassa tavoitteena olevan pistesaldon kasvattaminen. Lehessaari edustaa paikallista seuraa, mutta asuu Espoossa, joten reitti ei ole ennestään tutumpi kuin muillekaan.
Lehessaari nappasi Keravalta kauden ensimmäiset pisteet. Kun viime vuonna Hyvinkäältä tuli yksi, on pistesaldon kasvattaminen ihan mahdollisuuksien rajoissa.
"Testeissä perjantaina onnistuin autoni vielä kaatamaankin. En oikein tiedä, mitä tapahtui, mutta nurin meni. Mekaanikot ovat tehneet oikein tosi ison urakan auton kanssa. Peltien lisäksi tukivarsia yms. meni rikki", paljasti Lehessaari.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa