Facebook Twitter Email Pinterest

"SM2-luokan kuljettajilla ""tilanteita"""

25.09.2010 / "SM2-luokan kuljettajilla ""tilanteita"""

pieni-sm-manty2.jpg

Marko Mänty oli hyvässä vauhdissa Hyvinkään kisassa. Kuva: Marko Mäkinen

Kaksivetoisten suomenmestaruuden jo varmistanut Kalle Pinomäki ei ollut lainkaan tyytyväinen kolmen erikoiskokeen jälkeen huoltoon ajaessaan.
"Nyt on tosi paljon ongelmia. Kakkosella mentiin pahasti yksi risteys talon pihaan pitkäksi. Hävittiin ehkä puolisen minuuttia siinä, mutta pahin ongelma ovat meidän jarrut", selvitti Pinomäki.
"En tiedä oikein tarkkaan, missä on vika ja saadaanko sitä korjattua, mutta jarrut eivät kerta kaikkiaan pidä mitään. Saattaapi olla, että uusissa jarrupaloissa on jokin mystinen valmistusvika."

Kaikki muut sarjan SM2-osakisat voittanut Pinomäki on kolmen erikoiskokeen jälkeen kolmantena, ero johtavaan Esapekka Lappiin on 7,5 sekuntia noin 27 ek-kilometrin jälkeen. Ykkösellä Lappi onnistui 0,7 sekunnin erolla pohja-aikaan ennen Pinomäkeä, kakkosella kirjattiin Lapille myös pohjat ja kolmosella Lappi oli vasta seitsemäs, mutta ero pohjat ajaneeseen Jukka Korhoseen oli vain 1,1 sekuntia.

SM2-luokan pisteissä Korhonen on toinen vain yhden pisteen Lappia edellä. Tavoitteena nilsiäläisellä oli pitää Lappi takana ja napata SM-hopea kauden päätteeksi, mutta kovasti näyttää siltä, ettei Lappi hevillä anna periksi. Tilannetta vaikeutti lisäksi se, että Korhoselle kirjattiin vilppilähtö ek:lta 2 ja mies sai kokonaisaikaansa 10 sekuntia lisää.
"Niinhän nuo kertoivat, että vilppilähtö tuli. En kyllä ymmärrä, miten se voi olla mahdollista", hämmästeli Korhonen.

Marko Mänty on Hyvinkäällä taas kovassa vauhdissa. Mänty oli ykkösellä kolmas, kakkosella neljäs ja kolmosella kakkonen. Tällä suorituksella Mänty on taukotilanteessa kakkosena, ero Esapekka Lappiin on 6,8 sekuntia.
"Huima tilanne oli, kun osuin tielle muiden jäljiltä pyörähtäneeseen heinäpaaliin. Etupuskurista lähti reilu pala kuskin puolelta", kertasi Mänty samaa, jota muutkin olivat heinäpaalista kertoneet.

Pinomäki on siis kolmas, ero kärkeen 12,5 sekuntia. Jukka Korhonen olisi ilman vilppilähdön aikasakkoa kakkosena, nyt sijoitus on neljäs. Jaro Kinnunen on viidentenä 14,3 sekuntia kärjestä.
"Olen tyytyväinen ja en ole", tunnusti Kinnunen.
"Autoon on saatu uutta alustaa, mutta vielä kaikki ei ole ihan kohdallaan, katsotaan nyt, miten tämä tästä etenee", jutteli Kinnunen.

Andreas Ambergilla ei oikein tällä kertaa lähtenyt kunnolla kisa käyntiin. Nuorten SM-sarjaa johtava Amberg on ennen Hyvinkään kisaa myös SM2-luokassa neljäntenä, mutta aamun ensimmäisillä erikoiskokeilla on melko moni ollut porvoolaista nopeampi.
EK2 oli Ambergille kaikkein kehnoin, sillä huoltoon tullut auto ei ollut aivan priimakunnossa.
"Vedettiin sellaisessa pitkässä oikeassa, joka vielä kirrasi lopussa, ojaan ja aikaa kului ihan liikaa. Nyt on kuljettajan puolen ovikin painunut reilusti sisään, mutta onneksi sentään pyörät ovat paikallaan."

Amberg on SM2-luokassa kolmen pätkän jälkeen kymmenentenä, noin puoli minuuttia Esapekka Lappia perässä. Lappi on myös nuorten sarjaa johtavan Ambergin pahin uhka. Miesten piste-ero nuorissa oli 10 pistettä ennen tätä kisaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa