Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo harmitteli sekuntieroa

25.09.2010 / Juha Salo harmitteli sekuntieroa

pikkukuva-juha-salo2.jpg

SM Finnsco -rallin lauantaina sää hellii sekä kilpailijoita että katselijoita. Hyvinkään Vauhtipuistossa on täysi "rähinä" päällä, kun parhaillaan SM-luokat ovat huoltotauolla ja radalla rallisprint-kuljettajat ajavat aika-ajoa.

Mitsubishi-kuljettaja Juha Salo edellisessä huollossa kertoi olevansa pettynyt, jos nyt toistamiseen ajettujen kahden erikoiskokeen (4 & 5) jälkeen ero johtavaan Viron Ott Tänakiin ei ole pienentynyt. Neljännellä erikoiskokeella Salolla olikin hieno "tatsi" päällä, pohjat tuli 10,63-kilometrisellä, mutta valitettavasti vain vaivaiset 0,9 sekuntia. Siinä ei ero vielä juurikaan pienentynyt.

Tänak nosti taas vauhtia ja nipisti pohjat 4,7 sekunnin erolla Saloon, ja näin oli karkkilalaisen todettava, että toiseen huoltoon tultaessa ero virolaiseen oli kasvanut 10 sekuntiin.
"No, eihän tässä nyt mitään, ei kait muuta vaihtoehtoa ole kuin painaa menemään entistä kovempaa", tokaisi Salo.

Ott Tänakin kartanlukija Sikk Kuldar antoi kommentin kuljettajansa puolesta, joka oli Maikkarin teeveeryhmän haastattelussa.
"Ihan kohtalaisesti on mennyt, minusta menee ihan ok, mutta nyt voi tulla vaikeeta seuraavilla pätkillä, saa nähdä", epäili entinen Urmo Aavan kartanlukija selvällä suomenkielellä.

Jo kultaisen mitalinsa varmistaneen Salon takana himmeämmistä mitaleista käydään oikein kunnon kisaa. Jarkko Miettinen on kisan tässä vaiheessa, kun takana on vasta 52 EK-kilometriä, kolmantena takanaan Joonas Lindroos ja Kosti Katajamäki.
"Ehei, tässä vielä mitään otetta vielä voi sanoa hopeasta olevan, kisahan on vasta alussa", arvioi varovasti Miettinen, joka oli kuitenkin ajoonsa tyytyväinen.
"Meillä on riskikynnys ihan kohillaan. Näyttää kuitenkin siltä, ettei Salolle eikä Tänakille keretä, pääasia on kuitenkin, että Joonas ja Kosti pidetään takana."

Neljäntenä olevan Joonas Lindroosin ero Miettiseen on 12,8 sekuntia. Kosti on viidentenä neljän sekunnin päässä Lindroosista.
"Liukasta, liukasta on ollut", harmitteli Lindroos.
"Muuten on mennyt ihan hyvin, Miettistä kuitenkin yritetään ajaa kiinni."

Kosti Katajamäki koki "kauhunhetkiä" viitosella, kun kahdesti osui kovalla pamauksella kiveen.
"Onneksi sentään ei rengas mennyt, mutta toinen etupyörä on taaempana kuin toinen, huollossa on jälleen vähän hommia", kertasi Katajamäki.

Ari Vihavainen tuttuun tyyliin myhäili huollon AT-jonossa. Pahalta näyttänyt tekninen ongelma saatiin ratkaistua huollossa, ja Vihavainen pääsi matkaan uudelleen. Tosin aikasakkoa myöhästymisestä AT-asemalta tuli 10 sekuntia.
"En tiedä, mistä mekaanikot taikoivat meille uuden kytkinsylinterin. Meillä ei sellaista ollut matkassa ollenkaan, joten ehkä joku kanssakilpailija on antanut oman varaosansa. Upea homma", iloitsi Vihavainen.

Riku Tahkolla ja Mika Hirvikankaalla on kova kisa seitsemännestä sijasta, Tahko on sekunnin kymmenyksen edellä. Vihavaisen kuudenteen sijaan on matkaa parikymmentä sekuntia. Tommi Luostarinen on yhdeksäs ja Jani Salomaa 10:s.

Marko Kakko ei enää viidennen erikoiskokeen jälkeen tullut. Reitiltä kantautui tietoa, että tukivarsi oli pettänyt. Huoltojoukot huoltoparkissa vahvistivat keskeytyksen, mutta kertoivat Kakon osuneen siltarumpuun ja tukivarsi meni siitä poikki.

Kilpailijat ovat tällä hetkellä huollossa, mistä jatkavat matkaa ja ovat kuudennella erikoiskokeella kello 16.57. Illan aikana ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta, vasta niiden jälkeen kilpailijat tulevat takaisin Vauhtipuiston huoltoon ja siitä yötauolle.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa