Esapekka Lappi jatkaa SM2-luokan johdossa

25.09.2010 / Esapekka Lappi jatkaa SM2-luokan johdossa

Pieksämäkeläinen Esapekka Lappi on pitänyt tasaisen tahdin päällä ja onnistunut pitämään muut takanaan myös neljännen ja viidennen erikoiskokeen jälkeisissä tuloksissa. Erikoiskoetuloksissa Lappi ei kuitenkaan ollut kummallakaan pätkällä nopein, vaan Kalle Pinomäki ajoi pohjat neloselle ja Jukka Korhonen viitoselle.
"Minä pidin näköjään oman vauhtini yllä, mutta muut näköjään nostivat vauhtia", totesi Lappi huoltoon tullessaan.
"Moottori alkoi viitosen lopussa käymään kuitenkin vain kolmella pytyllä, mutta onneksi heräsi tuossa siirtymällä uudelleen", kertasi Lappi, joka hävisi nelosella pohjista 3,2 ja viitosella 3,1 sekuntia.

Marko Mänty painelee tasaiseen tahtiin kärjessä. Aamun paaluun osumisen jälkeen ei ongelmia ole ollut. Erikoiskokeilla 4 ja 5 Mänty oli toinen ja kolmas, Lapin jälkeen Mänty on kakkosena 5,6 sekuntia jäljessä.

Kalle Pinomäki oli tyytyväinen toiseen huoltoon tullessaan, kun edellisessä huollossa auton jarruongelma oli saatu ratkaistua.
"Ei materiaalissa sittenkään ollut vikaa, oli vain säädöt ihan pielessä, kokonaan edessä", paljasti Pinomäki, jonka 12,5 sekunnin ero Lappiin kutistui nelosen ja viitosen jälkeen 8,1 sekuntiin. Ero kakkosena ajavaan Mäntyyn on 2,5 sekuntia.

Jukka Korhonen on viitosen jälkeen neljäntenä, ja nilsiäläistä rokottaa 10 sekunnin aikasakko kakkosella tapahtuneen vilppilähdön vuoksi. Viitosen jälkeen Korhosen ero Lappiin on 10,5 sekuntia. Huoltoalueella kuitenkin huhuttiin, että Korhosen vilppilähtöä vielä tutkitaan, joten tästä raportoimme vielä myöhemmin.

SM2-luokassa kisa on Hyvinkäälläkin tuttuun tapaan todella tiukkaa ja kuljettajien ero pätkillä ovat todella pienet. Jaro Kinnunen oli viides sekä nelosella että viitosella, yleiskisasijoitus espoolaisella on myös viides tässä vaiheessa. Eroa Lappiin on kuitenkin kertynyt 18,5 sekuntia, kun erikoiskoekilometrejä on tässä vaiheessa ajettu noin 52.

Nuorten SM-sarjaa ennen tätä kisaa johtanut Andreas Amberg sai nihkeän alun jälkeen autonsa parempaan vauhtiin.
" Ykkösellä mentiin ihan liian hiljaa, kakkosella ajettiin ulos ja spinnattiin ja kolmosella hävittiin kaksi sekuntia ja oltiin vasta 12:s. Nyt nämä kaksi pätkää jaettiin järjen kanssa", analysoi Amberg, jonka pitäisi täällä Hyvinkäällä tulla maaliin nuorista kolmantena, jotta mestaruus on selvä.
"Jussi Kumpumäki on tällä hetkellä 7,6 sekuntia meidän edellämme, joten sitä nyt lähdemme tietenkin tavoittelemaan", myönsi Amberg, jonka päätavoite on nimenomaan nuorten suomenmestaruus.