SM2-luokka Lapin johdolla yötauolle

25.09.2010 / SM2-luokka Lapin johdolla yötauolle

Kalle Pinomäki joutui toteamaan keskeytyksen vuoksi, ettei "täyspottia"eli voitto kaikista osakisoista tänä vuonna tullut. Kuva: Marko Mäkinen
Kalle Pinomäki lähti täältäkin hakemaan voittoa, mutta joutui keskeyttämään erikoiskokeella 6.
"Ajoin leveäksi ja ojaan. Autosta taittui pyörä alle ja tukivarsi rikkoutui, joten ei päästy jatkamaan", kertoi Pinomäki, jolta jäi "täyspotti" nyt saamatta.

Pieksämäkeläinen Esapekka Lappi hallitsi SM2-luokkaa aluksi, mutta joutui kilpailun edetessä antamaan hieman periksi.
"Me näköjään on pidetty hyvin oma vauhtimme, mutta muut ovat näköjään kiristäneet", totesi Lappi.
"Kaiken lisäksi EK:lla 7 osuin heinäpaaliin ja spinnasin. Moottorikin siinä sammui, joten kymmenkunta sekuntia menetettiin."

Kahdeksannen erikoiskokeen jälkeen tilanne SM2- eli kaksivetoisten luokassa oli äärimmäisen jännittävä, sillä pitkään kakkosena pysynyt Marko Mänty nousi kärkeen, mutta vain 1,8 sekunnin erolla sekä Jukka Korhoseen että Esapekka Lappiin. Neljäntenä oleva Jaro Kinnunen on jäänyt Männystä jo 30,6 sekuntia.
Jukka Korhosen tulosta lisäksi rasittaa erikoiskokeelta 2 vilppilähdöstä saama 10 sekunnin aikasakko.

Marko Männyn johto oli hetken vain "lainassa", sillä Esapekka Lappi otti paikkansa takaisin erikoiskokeella 9 ajamalla 6,9 sekunnin pohjat ennen Jukka Korhosta. Mänty jäi täällä Lapista 9,4 sekuntia, joten tilanne kärjessä muuttui. Mänty putosi peräti kolmanneksi 0,7 sekunnilla Korhosen taakse.

Nuorten Suomen mestaruudesta taistelevan Andreas Ambergin tilanne vaikeutui, sillä Jaro Kinnunen onnistui nousemaan SM2-luokassa neljänneksi sekä nuorista kakkoseksi ohi Jussi Kumpumäen. Ambergille ei neljäs sija riitä mestaruuteen. Eroa kolmanteen sijaan on nyt 16,9 sekuntia.

Päivän viimeisellä erikoiskokeella kuitenkin vielä tapahtui. Viiden kilometrin mittaisen pätkän puolessa välissä Jukka Korhoselle sattui virhe ja nilsiäläinen kaatoi autonsa.
"Valui vähän liikaa ulos, ja siitä se lähti nurin. Auto jäi kuitenkin tielle, eikä jääty pohjista kuin 33,8 sekuntia", raportoi kartanlukija Marko Salminen.
"Nyt tullaan niin hyvin kuin vain päästään, ja toivottavasti ehdimme huoltoon niin ajoissa, että ennen yötauon at-asemaa saamme autolle tehtyä tarvittavat toimenpiteet", toivoi Salminen.

Viimeiselle pätkälle oli Marko Männyn vuoro jälleen ajaa pohjat. Esapekka Lappi jäi vain 1,4 sekuntia ja piti "selvästi" johtoasemansa yötauolle saavuttaessa. Ero Mäntyyn on tässä vaiheessa 14,9 sekuntia. Korhonen on kolmas 43 sekuntia jääneenä. Kun Jaro Kinnunen piti paikkansa neljäntenä ja Jussi Kumpumäki vielä viidentenäkin, jää Ambergin nuorten suomenmestaruuden metsästäminen vielä huomisille erikoiskokeille. Matkaa Kumpumäkeen 14,5 sekuntia.

Huomenna sunnuntaina ajetaan vielä viisi erikoiskoetta. Ensimmäiseksi 15 kilometrin pätkä ja heti perään 30 kilometriä. Vauhtipuiston 2,36 kilometriä antaa mahdollisuuden "tasaantua", kunnes kisan kaksi viimeistä pätkää ovat aamun ensimmäiset, joten vielä voi 45 kilometriä ratkaista paljon.