Juha Salo johtaa SM1-luokkaa

25.09.2010 / Juha Salo johtaa SM1-luokkaa

Juha Salo nousi kilpailun kärkeen. Kahdeksannen erikoiskokeen jälkeen eroa oli 12,7 sekuntia.
"Voitosta ajetaan ilman muuta, illan viimeiset kolme erikoiskoetta ajetaan pimeässä, joten paljon voi vielä tapahtua. Täysillä mennään edelleenkin", lupasi Salo.

Salon takana kuitenkin käydään mitä kiivain taistelu. Himmeämmistä mitaleista taistelee kolmikko Joonas Lindroos, Kosti Katajamäki ja Jarkko Miettinen. Tasapistein Hyvinkään kisaan startanneesta kolmikosta hopean ottaa mies, joka sijoittuu parhaimmin. Kun kisasta on kahdeksan erikoiskoetta ajettu, vahvimmin hopeassa on kiinni S2000-luokitellulla Skoda Fabialla ajava Jarkko Miettinen.
"Jotkut pätkät on tultu hyvin, mutta sitten jossain sössitty oikein kunnolla", kertoi Miettinen.

Joonas Lindroos on jäänyt 18,7 sekuntia Miettisestä.
"Tarkkana saa Joonaksen kanssa olla, tiet ovat liukkaita ja kohtalaisen haastavia, joten virheitä voi tulla, mutta niihin ei ole varaa."

Lindroos on myös tiukoilla Katajamäen kanssa. Kahdeksannen erikoiskokeen jälkeen miehillä oli eroa vain 0,2 sekuntia.
"Liukkaanoloista on, eikä oikein ole luottoa autoon, enkä oikein keksi mistä se johtuu", tunnusti Lindroos.

Kosti Katajamäen kisa lähti hieman nihkeästi käyntiin, mutta vauhti on parantunut pitkin päivää.
"Aivan täysillä ei vieläkään ole luottoa autoon. Pieniä ongelmia on ollut, mutta nyt on alkanut kulkea kohtalaisesti", myönsi Katajamäki.

Erikoiskoe 9 ajettiin jo lisävaloilla iltapimeässä. Juha Salo nautiskeli täysillä ja ajoi 11,15 km:n pätkälle 6,6 sekunnin pohjat ennen Joonas Lindroosia. Jarkko Miettinen ei jostain syystä täällä onnistunut, vaan oli vasta kuudes jääden pohjille peräti 16,8 sekuntia.

Salo johti erikoiskokeen 9 jälkeen 29,5 sekunnilla, mutta seuraavien osalta tilanne muuttui. Jarkko Miettinen toki piti vielä kakkospaikkansa, mutta Lindroos nousi nyt vain kahdeksan sekunnin päähän. Katajamäki oli edelleen neljäntenä, mutta Lindroosin onnistui nykäistä hieman lisää eroa. Tosin vajaa viisi sekuntia ei vielä ratkaise paljoa.

Ott Tänak oli edelleen mukana kisassa, sijoitus oli 16:s, eroa kärkeen 11 minuuttia.

Erikoiskokeen 10 jälkeen pohjat ajanut Salo kasvatti entisestään johtoaan, nyt Miettiseen oli eroa 37,7 sekuntia.
"Juha ajaa todella hienosti pimeällä", antoi kartturi Tomi Tuominen tunnustusta kuljettajalleen.

Joonas Lindroos näyttää myös viihtyvän pimeään aikaan ajettavilla erikoiskokeilla, sillä jämsäläinen oli jälleen pätkällä kakkonen. Eroa 9,97 kilometrin pätkällä eroa Saloon jäi vain 3,8 sekuntia.

Miettiseltä ei näytä pimeässä ajaminen sujuvan, sillä täälläkin keravalainen oli vasta viides, 8,2 sekuntia pohjista jääneenä, joten ero Lindroosiin näyttäisi olevan hupenemassa. Erikoiskokeen 10 jälkeen Miettisen johto Lindroosiin nähden on enää 3,4 sekuntia.
"On se vain myönnettävä, että vanhaksi olen näemmä tullut, sillä pimeässä ei kulje."

Kosti Katajamäki joutui taipumaan hieman lisää Lindroosille, eroa on nyt 6,2 sekuntia.

Illan viimeisellä erikoiskokeella eivät sijoitukset enää muuttuneet. Salolla on huomiselle melko turvallinen johto, sillä Jarkko Miettinen on 39,4 sekunnin päässä. Lindroosiin on eroa enää kaksi sekuntia. Kosti Katajamäki on neljäntenä Salosta 52,6 sekuntia jo jääneenä.

Ott Tänak ajoi hyviä pätkätuloksia pitkin päivää, mutta keskeytti viimeiselle. SM Finnsco -rallin sääntöjen mukaan hänellä on mahdollisuus jatkaa, mikäli säädettyyn aikaan sen kirjallisesti kilpailutoimistoon ilmoittaa. Hänelle kuitenkin annetaan 10 minuuttia lisää aikasakkoa viimeisellä keskeyttämisestä. Myös muut keskeyttäneet voivat tietenkin jatkaa niin halutessaan, ja he saavat jokaisesta ajamattomasta erikoiskokeesta luokkansa pohja-ajan lisäksi kolme minuuttia lisää/erikoiskoe.