Facebook Twitter Email Pinterest

Katajamäen ralliura päättyi SM-hopeaan

26.09.2010 / Katajamäen ralliura päättyi SM-hopeaan

Kosti Katajamäki saavutti sunnuntaina päättyneessä rallin SM-sarjassa hopeaa. Katajamäki sijoittui kauden päätösosakilpailussa Hyvinkäällä toiseksi, ja tämä tulos riitti sarjan kakkospaikkaan. Kilpailun voittoon ajoi jo aiemmin suomenmestaruuden varmistanut Juha Salo.
"Ei ole kyllä pitkään aikaan kakkossija ja hopea naurattanut näin paljon. Tämä ei todellakaan tunnu hävityltä kaiken tämän jälkeen", Katajamäki totesi.

Katajamäen kilpailu oli jo päättyä sunnuntaiaamuna. Samalla se olisi tarkoittanut SM-mitalin menettämistä. Tiimi sai Mitsubishi Lancerin kuitenkin kuntoon, ja Katajamäki sekä kartanlukija Marko Sallinen pystyivät jatkamaan rallia.
"Kulmavaihde hajosi lauantai-iltana. Meillä oli kaksi vaihtoehtoa: joko keskeyttää tai sitten yrittää vaihtaa kulmavaihde sunnuntaiaamuna, ottaa aikasakko ja jatkaa taistelua. Valitsimme tietenkin vaihdon, ja tiimille todella iso kiitos, sillä vaihto sujui ennätysnopeasti emmekä saaneet edes aikasakkoa", Katajamäki kiitti ajokin huollosta vastaavan Printsportin porukkaa.

Katajamäki jäi 2-päiväisessä osakilpailussa voittaneesta Salosta lopulta 2.35 minuuttia. Katajamäki ilmoitti samalla, että hänen ralliuransa päättyi tähän mitaliin.
"Tein ratkaisun jo aiemmin. Kerroin lähipiirille etukäteen, että tämä Hyvinkään kisa on urani viimeinen ralli. Kymmenen vuotta sain katsoa lajia huipulta. Ensin Suomessa ja sitten maailmalla. Sain mahdollisuuden tavoitella maailmanmestaruutta ja ammattilaisuutta. Ympärilläni on ollut hienoja ihmisiä, ja olen heille ikuisesti kiitollinen. Tämä oli nyt tässä, ja nyt on aika siirtyä niin sanotusti siviiliin", Katajamäki muotoili.



Katajamäki saavutti urallaan kaksi suomenmestaruutta (2001 ja 2005), sekä kilpaili neljä vuotta junioreiden MM-sarjassa. Lisäksi hän ajoi muutaman MM-rallin Fordin WRC-autolla. Katajamäen yhtenä suurena taustavoimana maailmalla toimi Marcus Grönholm.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa