Atte Alanen voitti nuorten SM-osakisan Hyvinkäällä

28.09.2010 / Atte Alanen voitti nuorten SM-osakisan Hyvinkäällä

Ralli SM -sarjan viimeinen osakilpailu toi menestystä Fiesta Sport Trophy Finland -sarjan kilpailijoille. Hyvinkään SM-rallissa Ford-kuljettajista kolmanneksi ajanut Atte Alanen ja viidenneksi ajanut Christoffer Dahlström saavuttivat SM-uransa parhaat sijoitukset.

Kaksivetoisten autojen SM2-luokan voitti kokenut Marko Mänty ennen Jukka Korhosta. Fiesta Sport Trophy Finland -sarjan mestaruuden jo edellisessä rallissa varmistanut Jussi Kumpumäki keskeytti viidenneltä sijalta ulosajon seurauksena.

Kumpumäki ajoi rallissa seitsemän Fiesta-sarjan pohja-aikaa ja Alanen kahdeksan. Lisäksi Alanen ajoi ensimmäisen pohja-aikansa SM-tasolla oltuaan nopein kaksivetoinen EK :lla 14.

22-vuotias Lempäälän UA:ta edustava Alanen ajoi Hyvinkäällä lähes ongelmattoman kilpailun.
"Hieman oli tahmea alku, kun treeniä ei ollut takana riittävästi. Pimeällä ajamisesta ei tullut mitään, mutta se menee lähinnä auton heikkojen lisävalojen piikkiin", Alanen summasi.
"Toinen päivä kulki hienosti ja nousin tuloksissa kolmanneksi. Pätkäajatkin olivat hyvällä tasolla, ja kirjasin sijat 5, 3, 1, 3 ja 2.

"Nuorten SM-osakilpailun voitto lohkesi vähän yllätyksenä, kun kuulin siitä vasta maalipaikalla. Vaihdoin vasta kesäkaudella tähän luokkaan, joten itse en edes huomannut seurata Nuorten sarjan tuloksia ja pisteitä.

Tällä kaudella enintään 25 vuotta täyttävät kuljettajat ajavat SM2-sarjan sisällä omaa kilpailuaan. Kumpumäki sijoittui Nuorten SM-sarjassa viidenneksi ja Alanen nousi kuudenneksi.