Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM 2011 - Säännöt julkaistu

18.10.2010 / Ralli SM 2011 - Säännöt julkaistu

Ralli SM -sarjan uudet sarjasäännöt on julkaistu. Luokkajakoihin ja muihin sääntöihin on tehty vain pieniä muutoksia, hyvässä yhteistyössä sarjan kilpailijoiden ja tiimien kanssa. Näillä pyritään valmistautumaan tulevaisuuteen, kun uudet kansainvälisten luokitusten mukaiset autot lisääntyvät sarjassa. Perusharrastajaakaan ei ole unohdettu.

Ralli SMSarjasääntöihin on tehty varsin vähän muutoksia. Niiden tarkoituksena on ollut mukautua uusien kansainvälisten luokitusten tuloon sekä madaltaa perusharrastajan kynnystä lähteä mukaan sarjan osakilpailuihin. Autotallit ovat täynnä kilpailukykyistä kalustoa, nyt vain houkutellaan ne esiin sieltä!

Luokkajako on pääpiirteissään sama kuin ennenkin. SM1-luokkaan on lisätty FIA R4 -luokitellut autot, joita mahdollisesti ensikauden aikana saapuu Suomeenkin. Samalla on AKK:n teknisissä säännöissä annettu N-ryhmän autoille kansallisia erivapauksia 34 mm:n kuristajan, vapaampien jarrujen ja puskureiden suhteen, jotta autot pysyvät kilpailukykyisinä S2000:n ja R4:n rinnalla, ilman suuria kustannusvaikutuksia harrastajille.

SM2-luokka ei muutu autoiltaan, mutta muuten kyllä. Nuorten SM siirtyy omiin osakilpailuihinsa, joissa ajetaan Rallin Suomen juniorimestaruudesta. Uutena kaksivetoluokkaan tulee FIA R2 -autoille oma Cup-kilpailunsa, jolla halutaan kannustaa uusia kilpailijoita mukaan SM-sarjaan nykyaikaisella kalustolla.

Suomi Cupin puolella suurin muutos lienee se, että Cupiin ei enää tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan kaikki kauden aikana SC-luokissa ajavat kilpailijat ovat oikeutettuja sarjapisteisiin. SC3-luokan eli vanhemman nelivetokaluston houkuttelevuutta lisää se, että luokka siirretään lähtöjärjestyksessä SM-luokkien joukkoon. SC4-luokan mukaan tulevat nyt myös FIA R1 -luokitellut autot.

Uusia kilpailuja

Ralli SM on saanut ensikaudelle myös pari uutta osakilpailua. Kouvola siirtyy talvelle ja sen paikan kesäkuussa ottaa Lapuan osakilpailu. Kesän avaa toukokuussa Hämeenlinnan osakilpailu, jossa sarjaa ja sen kilpailijoita pyritään tuomaan yleisön, median ja yhteistyökumppaneiden tietoisuuteen uudella tavalla.

Vanajanlinnan ympäristöön keskittyvä huoltoalue, yleisöerikoiskoe ja runsas oheisohjelmatarjonta takaavat erilaisen rallielämyksen. Pistelaskuakin on muutettu tuon osakilpailun suhteen niin, että kaikki ykköspätkälle startanneet saavat pari pistettä ja maaliin selvinneet kaikki vielä lisää sijoitustensa mukaisesti. Ja illalla lienee luvassa kunnon kesäkauden avajaiset!

Kilpailunjärjestäjillä tuntuu olevan virtaa ja ideoita, joten odotettavissa on uusia huoltoalueita, perjantai-iltojen supererikoiskokeita ja vauhdikkaita parikilpailuja läpi koko kauden.

Koska kesäkauden kahden ensimmäisen ja kauden päättävän Keravan kilpailun välillä on yhden kisan peruutuksen vuoksi yli kolmen kuukauden tauko, etsitään tuohon väliin vielä yhtä rallia. Siitä informoidaan heti kun asiasta on tarkempi selvyys olemassa.

Näillä eväillä uskomme kotoisen Ralli SM -sarjan säilyttävän paikkansa maailman kovimpien kansallisten mestaruussarjojen joukossa, ja toimivan tulevaisuudessakin erinomaisena ponnahduslautana kansainväliseen rallimaineeseen, sekä tuovan loistavia rallielämyksiä kotimaisille autourheilun harrastajille, niin penkalla kuin kabiineissakin!

Säännöt 2011 löytyvät täältä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa