Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Lehessaari ensimmäinen ilmoittautuja

01.12.2010 / Mikko Lehessaari ensimmäinen ilmoittautuja

lehessaari.jpg

Mikko Lehessaari pääsi Mikkelin SM Vaakuna-rallissa kameratytön tähtäimeen. Kuva: Pasi Mäenpää

Tänään joulukuun 1. päivänä alkoi ilmoittautuminen vuoden 2011 Ralli SM -sarjaan. Ensimmäisenä listalle ilmaantui Mikko Lehessaaren nimi.
"Juuri kuulin itsekin, että olen jo ilmoittautunut. Faija se pari tuntia sitten ilmoitti, että asia on ensi vuoden kautta varten taas kunnossa", naurahti Mikko.
Faija, Hannu Lehessaari, on hoitanut Mikon rallitiimin päällikön tehtäviä ja piti nytkin huolen, että ilmoittautumiset hoitui ajoissa.

Mikko Lehessaari tunnelmat kauden 2010 Ralli SM -sarjasta olivat miehen omien sanojen mukaan hieman ristiriitaiset. SM-pisteitä Lehessaari keräsi neljä ja sijoitus sarjassa oli 18:s.
"Kivaa meillä kyllä oli koko kauden ajan, mutta valitettavasti myös epäonnistumisiakin osui kohdalle. Vauhtia kuitenkin pystyttiin kauden loppua kohden nostamaan, mistä täytyy olla tyytyväinen. Loppukauden kisoissa meni jo suhteellisen kivasti kympin sakkiinkin", muisteli Mikko.
"Koskaan emme ole ajaneet niin paljon treeniä kuin mitä tänä vuonna teimme. Ennen Keravaa onnistuimme vielä heittämään treenipätkällä auton katolleenkin."

Mikko Lehessaari on hieman epävarmoin mielin ensi vuoden kuvioista. Koti-isänä pientä reilun vuoden ikäistä Leevi-poikaa hoitanut Mikko odottaa työkuvioiden jälleen tulevan eteen, eikä uuden työnantajan suhtautumisesta ralliautoiluun ole tässä vaiheessa vielä täyttä varmuutta.
"Samalla autolla kuitenkin on tarkoitus jatkaa. Parhaillaan autoa kunnostetaan ensi kautta varten, tekniikkaa on jo melko paljon paikallaan, ja oletettavasti ennen Tunturirallia päästään jo testaamaankin", arveli Lehessaari.

"Tavoitteista ensi kaudelle en oikein osaa sanoa sen enempää. Jos jatkossakin aikoo joskus kympin sakkiin, olisi treenaamista lisättävä runsaasti. Ja siltikin saattaapi olla, ettei näillä ranteille sittenkään ihan niin hyville sijoituksille nousta. Toivon kuitenkin, että pääsemme ajamaan kaikki sarjan kisat kauden aikana."

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa