Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salolle uusi kartanlukija

21.12.2010 / Juha Salolle uusi kartanlukija

Hallitseva rallin suomenmestari Juha Salo käynnistää uuden kisakauden muiden SM-sarjan kuljettajien tapaan Rovaniemellä tammikuun lopussa. Valmistelut avauskilpailuun etenevät Karkkilan rallitallissa normaalissa aikataulussa. Salon Mitsubishi Lancer Evo kymppiin on luvassa päivitystä, ja testiteille on tarkoitus suunnata useampaan otteeseen ennen starttilipun heilahdusta Tunturin tutuissa maisemissa.

Isoimman muutoksen Salon kisakauteen tuo kartanlukijan vaihtuminen. Salon kyydissä menneen SM-kauden kultaan päätellyt Tomi Tuominen ei pystynyt lähtemään ensi vuoden sarjaan mukaan, joten Mitsubishi-kuljettajan uudeksi kartturiksi valikoitui merikarvialainen Marko Salminen.
"Oli tärkeä löytää siihen sellainen kaveri, joka pystyy sitoutumaan hommaan pidemmäksi aikaa, joka on motivoitunut ja jolla on halu tehdä töitä voittamisen eteen", Salo sanoo.

Salminen kartturoi viime kaudella kaksivetokuljettaja Jukka Korhosta, jonka vierellä voitti SM-hopeaa. Salminen kuului Korhosen rinnalla myös AKK Driver Academyn valmennusryhmään.

Salo ja Salminen tutustuivat toisiinsa ajamalla viikonloppuna parillakin eri tiellä.
"Testien perusteella tuntuu helpolta lähteä mukaan. Haastetta toki on, kun vauhti on aikaisempaan kokemukseeni verrattuna eri tasolla, mutta uskon, että homma pelaa", Salminen luonnehtii.

"Juhan nuottikieli eroaa jonkin verran normaalista, mutta löysin siitä heti sen ajatuksen, mitä Juha hakee. Ehdimme vielä ennen Rovaniemeä tekemään muutamat testit ja hakemaan yhteistyötä kohdilleen", Marko jatkaa.

Salolle luki viime kaudella nuotteja kolme eri kartturia, joten uuteen ääneen tottuminen sujuu karkkilalaisen mukaan nyt helpommin.
"Uskon, että tästä syntyy yhtä hyvää yhteistyötä kuin minulla on ollut aikaisempienkin kartanlukijoideni kanssa", Salo vakuuttaa.

SM-sarja starttaa Rovaniemeltä perjantaina 28. tammikuuta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa