Toisen osakisan alkutapahtumia

29.01.2011 / Toisen osakisan alkutapahtumia

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu alkoi tänä aamuna Rovaniemeltä kello 8.00. Parhaillaan kuljettajat ovat aamun ensimmäisen erikoiskokeen suorittaneet, ja johtoaseman SM1-luokassa otti heti Juha Salo. Jarkko Nikara, eilisen 1. osakisan voittaja, starttasi reitille ensimmäisenä autona, mutta sijoitus aamuavauksessa oli neljäs. Salon pohja-aikaan jäi eroa 12 sekuntia noin 30 kilometrin Jyrhämäjärven pätkällä.

Super 2000 Skoda Fabialla ajavat Kari Ali-Rantala sen sijaan yllätti heti kättelyssä. Aamun toiseksi nopein aika, eroa Saloon vain 2,9 sekuntia. Ali-Rantala lupailikin eilen illalla, että tänään on erilainen ote. Eilinen totuteltiin autoon, tänään mennään jo kovempaa.

Joonas Lindroos oli kolmanneksi nopein, eroa Saloon kahdeksan sekuntia.

SM2-luokassa ollaan pistämässä nokkimisjärjestystä taas uusiksi. Jussi Vainionpää onnistui 1,7 sekunnilla päihittämään kakkoseksi ajaneen, eilen vetonivelen pettämisen vuoksi keskeyttäneen Marko Männyn. Eilinen SM2-luokan voittaja Esapekka Lappi aloitti varovaisemmin, eroa pohjiiin jäi 12,4 sekuntia.

Harmillisesti maastosta kantautui myös tieto, että Kalle Pinomäen kisa päättyi aamun ensimmäiselle ulosajoon.

Aamun toinen erikoiskoe on juuri starttaamassa. Myös Siikakämällä on pituutta 30 kilometriä.