Juha Salo virheettömästi voittoon

20.02.2011 / Juha Salo virheettömästi voittoon

Ralli SM -sarjaa jatkettiin Mikkelissä kipakassa talvikelissä. Kilpailu käynnistyi jo perjantaina lyhyellä yleisöerikoiskokeella, mutta varsinainen sekuntitaistelu käytiin lauantain kuudella ek:lla. Ensimmäisen osakilpailun jälkeen pistejohdossa ollut Juha Salo menestyi kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa myös savolaisteillä. Mitsubishi-autokunta oli jälleen voittamaton. Kaksikko oli toiseksi tullutta Joonas Lindroosia tasan 40 sekuntia nopeampi. Janne Tuohino oli kilpailun kolmas.

Salo lähti toiseen ajopäivään perjantai-illan raviratapyörityksen jälkeen 2,3 sekunnin takamatkalta. Kolmas sija vaihtui heti aamun alkajaisiksi kärkipaikkaan, kun Salo ajoi kilpailun pisimmän pätkän pohja-ajan 11,1 sekunnilla.
"Perjantain yleisöpätkällä menetetyistä sekunneista en ollut kovinkaan murheellinen. Aamu lähti hienosti liikkeelle ja antoi hyvän pohjan päivään", Salo sanoi.

Salo ja Salminen eivät antaneet vastustajilleen mahdollisuutta lähestyä, vaan kellottivat vielä pohja-ajat erikoiskoetta 3 ja 7 lukuun ottamatta päivän muille pikataipaleille.
"Avauspätkän jälkeen seurasi pieni nukahdus. Kolmonen ja vielä nelonenkin meni alakanttiin. Kolmonen oli pientä tietä ja ajoin siellä väärällä rytmillä. Sama syy oli vielä nelosellakin, vaikka sinne tulikin pohjat, se ei mennyt lähellekään niin hyvin kuin olisi voinut", Juha kertasi.
"Viimeinen pätkä oli luminen. Johdimme ennen sitä jo 28 sekunnilla, joten päätimme, että ei oteta isoja riskejä."

Lopulta Salo kasvatti eron toiseksi tulleeseen Joonas Lindroosiin 40 sekuntiin. Kolmanneksi ajanut Janne Tuohino jäi minuutin ja 18 sekuntia.
"Isot erot eivät olleet yllätys, sillä Mikkelissä on perinteisesti sellaiset tiet, joilla jyvät erottuvat akanoista. Näillä teillä on helppo tehdä virheitä. Meille niitä ei päivän mittaan tullut."

Flunssainen Salo oli ralliin tyytyväinen, sillä voiton myötä myös SM-pistejohto kasvoi. Kolmen osakilpailun jälkeen Salo johtaa SM1-luokkaa viidellä pisteellä. Seuraava osakilpailu kaasutellaan jo kahden viikon kuluttua Kouvolassa. Sitä ennen karkkilalainen liimaa kisanumerot Toyota Starletin kylkiin ja osallistuu kotikaupunkinsa järjestämään F-Cupin osakilpailuun ensi viikonloppuna. Salon kartanlukijana kilpailussa toimii kansanedustaja Timo Heinonen.