Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen palkintokorokkeelle

21.02.2011 / Jaro Kinnunen palkintokorokkeelle

Ralli SM -kauden kolmas osakilpailu käynnistyi perjantai-iltana yleisöerikoiskokeella Mikkelin raviradan maisemissa. Jaro Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen avasivat kisan hyvin, kun Espoon UA.n kaksikko oli SM2-luokan kolmanneksi nopein.

Hyvä valmistautuminen ja kova yritys toivat vielä paremman tuloksen lauantaiaamuna, kun totinen kilvanajo alkoi EK:lla 2. Rallin pisimmällä pätkällä (23,45 km) Jarospeedin kaksikko oli toiseksi nopein, mikä riitti nostamaan heidät 1,7 sekunnilla johtoon ennen Kalle Pinomäkeä.
"Tosi hyvä alku. Kolme kertaa kävimme nojaamassa kunnolla lumipenkkaan, joten auton muoviosat vähän repsottivat. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olimme SM-rallissa johtoasemassa", Jaro Kinnunen iloitsi ensimmäisellä huoltotauolla.

Kolmannen ja neljännen EK:n jälkeen Kinnusen ohjastama Honda Civic oli tuloslistalla toisena vain puolen sekunnin päässä kärjestä, joten tiukkaa oli.
"Olin melko tarkkaan selvillä tilanteesta. Parhaimmillaan meitä oli seitsemän kuskia yhdeksän sekunnin sisällä. Tiedostin, ettei virheisiin olisi varaa", Jaro totesi toisella tauolla.

Viidennellä erikoiskokeella Honda-kuljettaja totesi ajaneensa aivan virheettömän suorituksen, mikä palkittiinkin uudelleen SM2-luokan johtopaikalla.
"Kuudes pätkä oli tosi nopea, joten uskoin sen sopivan meille. Pakkasen kiristyessä iltaa kohti edellä ajaneista autoista nousi ilmoille lumipölyä, enkä välillä nähnyt yhtään mitään. Muutaman kerran näkyvyys oli niin heikko, ettei puhdasta uraakaan tiestä erottanut."

"Kahdella viimeisellä pätkällä sijoitus putosi kolmanneksi, mutta erittäin tasaisessa kilpailussa palkintosija maistuu kyllä hyvältä. Aivan lopussa takapyörän kulmat vääntyivät, mikä hieman häiritsi ajamista. Kokonaisuutena tämä oli meiltä ja koko tiimiltä kiitettävä veto", Jaro Kinnunen summasi.

Voittoon ajanut Esapekka Lappi johtaa SM-sarjaa. Toiseksi ajoi viime kauden mestari Pinomäki (+ 21,8) ja uransa parhaan SM-sijoituksen saavuttanut Kinnunen jäi kärjestä lopulta 23,9 sekuntia. Kolmannen sijan pisteet nostivat Kinnusen ja Korhosen SM-pisteissä viidenneksi.

Talvikauden viimeinen SM-osakilpailu on ohjelmassa kahden viikon kuluttua, 5. maaliskuuta Kouvolassa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa