Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen hakee menestystä

02.03.2011 / Jaro Kinnunen hakee menestystä

Ralli SM -sarja on alkanut positiivisesti Jarospeed-tiimin osalta, kun Jaro Kinnunen ja kartturi Mikael Korhonen ovat sijoittuneet SM2-luokan viidenneksi Tunturirallissa ja kolmanneksi Mikkelin osakilpailussa, jossa he johtivatkin luokkaansa kahteen eri otteeseen.

Tasaisenkovalla suorituksella kaksikko tavoittelee jälleen kärkisijoja tulevana viikonloppuna Kouvolassa, jolloin tähtäin on asetettu kolmen nopeimman joukkoon.

Viime vuonna Kouvolassa kesäkelillä ajettu SM-osakilpailu kulki myös Kinnusen autokunnalta vauhdikkaasti, kunnes inhimillinen tankkausvirhe pudotti Honda-kuskin kolmannelta sijalta seitsemänneksi.
"Ei sitä edellistä Kouvolan keikkaa enää tule mietittyä. Silloin kyllä harmitti, kun soppa kävi liian vähiin ja jouduin ajamaan lähes kävelyvauhtia. Ajollisesti se oli kuitenkin hieno ralli, ehkä viime kauden paras", Jaro Kinnunen kertasi jo hieman huvittuneena.

"Nyt meidän luokassamme on erittäin kova taso, joten palkintopallille yltääkseen ei saa virheitä tehdä ja ajon täytyy sujua. Samoilla eväillä lähdemme, joilla jo Mikkelissä tuli kunnon tulos."

"Viime sunnuntaina ajoimme onnistuneet testit ja kovavauhtisia kilometrejä kertyi lähes sata. Tuntuma autoon on tosi hyvä."

Menneinä vuosina Kouvolan suunnilta on Kinnuselle lohjennut menestystä. Vuonna 2007 lohkesi sprinttivoitto Hondalla ja seuraavana vuonna Kinnunen ajoi nelivetoisella Mitsubishillä toisen sprinttivoiton. Samana vuonna nuorukainen ajoi Hondalla Valkealan F-cupissa toiseksi. Vuonna 2009 lohkesi myös palkintosija, kun Jaro kaasutteli Hondalla NuSM-kisassa kolmanneksi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa