Facebook Twitter Email Pinterest

Jenna Peltonen voitti Vip-kyydin Kouvolassa

04.03.2011 / Jenna Peltonen voitti Vip-kyydin Kouvolassa

jenna1.jpg

Jenna Peltosen ainoat "tyypitykset" ralliauton kanssa ovat tapahtuneet isoveli-Juhan Astralla.

Kouvolan O.K. Auto -rallin järjestäjät ja Anjalankosken Terästyö Oy järjestivät rallista kiinnostuneille kilpailun, jonka voittaja pääsee Ralli SM -sarjan 4. osakilpailun ensimmäiselle erikoiskokeelle katselemaan rallia oikein tuulilasin sisäpuolelta.

Kilpailun tehtävänä oli perustella riittävän hyvin miksi haluaa kyytiin. Raati sitten valitsi parhaimman viestin ja nyt anjalalainen Jenna Peltonen jännittää yön yli, millaista huominen kyyti on.
"Ihan just äsken koiran kanssa lenkillä juteltiin kaverin kanssa tästä asiasta. Täytyy myöntää, että vähän kyllä jännittääkin, kun en ole koskaan ralliauton kyydissä ollut", myönsi pirteänoloinen Jenna puhelimitse.

Jenna on aina haaveillut pääsevänsä jopa ajamaan kilpaakin, mutta toistaiseksi kokemukset ovat tulleet Opel Astralla ajavan isoveli Juhan edesottamuksia rallisprintissä seuraten ja joskus ralleissa käyden.

Kilpailu alkaa aamulla kello 10.01. Reitille ennen kilpailijoita lähtee useita järjestäjien toimitsija-autoja, nolla-autoja ja myös Vip-autoja. Ensimmäinen erikoiskoe on noin yhdeksän kilometrin mittainen, joten Jenna saanee nauttia ralliauton kovasta kyydistä kymmenisen minuuttia, tietysti kuljettajan vauhdista riippuen. Katselijoiden kannattaa kuitenkin muistaa, että myös vip-auto kuuluu toimitsijoihin, joten aivan viimeistä puristusta vip-kuljettaja ei saa itsestään antaa.
"Järjestäjät ilmoittivat minulle, että pääsen Tommi Mäkinen Racingin nelivetoisen Subarun kyytiin, jota kuljettaa Jouni Virtanen", kertasi Jenna.
"Ensin ihmettelin, että Jounihan on ilmoittautunut kuljettajaksi kisaankin, että mitenkähän tämä on mahdollista. Nyt nimi kuitenkin löytyy kilpailunsa peruttaneiden listalta, joten ehkä sitä auto sitten Jouni ihan oikeasti kuljettaa", hämmästeli Jenna, joka on varmasti aivan oikea valinta kyytiläiseksi.
Jenna ei varmastikaan kovasta kyydistä hätkähdä, sillä Jenna on koneasentajana Windmillin tuulivoimalatehtaalla.

Jennalle voi vilkuttaa penkanpäältä, kun vip-auto ohi ajaa. Auto on sinisen vihreä Subaru, jossa lukee isolla Anjalankosken Terästyö.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa