Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki nousi voittoon SM2-luokassa

05.03.2011 / Kalle Pinomäki nousi voittoon SM2-luokassa

pinomaki podium.jpg - pienennetty

SM2-luokan voittajina tuulettivat Kalle Pinomäki (oik) ja Matti Kaskinen Sokos Hotelli Kouvolan Vaakunan pihalla. Kuva: Marko Mäkinen

SM2-luokassa voittajan Kalle Pinomäen ja kakkoseksi ajaneen Jaro Kinnusen ero oli tismalleen sama kuin nelivetoisten kärkikaksikon välinen ero eli 9,1 sekuntia. Kouvolassa epäonnen kouriin joutui ensin Esapekka Lappi, jonka autosta oli rikkoontunut syylari ja kisaa vielä neljän pätkän jälkeen johtanut, mutta viimeiselle erikoiskokeelle voimansiirto-ongelmiin keskeyttänyt Marko Mänty.
Kuljettajien kommentteja saatiin viimeisen erikoiskokeen maaliintulojärjestykessä.

Ville Hautamäki (3:s + 11,1):
Yritettiin niin perhanasti, saa nähdä miten lopulta kävi, riippuu vähän siitä, miten Mänty tuolta tulee, kolmannesta sijasta kisataan. Ei ole mitään ihmeellisiä tilanteitakaan ollut.

Kalle Pinomäki (voitti):
Hienosti meni loppupätkät. Pohjatkin tuli ajettua viitoselle, jos ei Tykkimäen vikalla pätkällä mitenkään hirveästi hävitty, kaipa me voitettiin. Olen tyytyväinen totta kai, aamulla jo mentiin kovaa, mutta hienoa, että pystyttiin vielä puristamaan lisää, kun oli tarve. Oltiin jo hetkittäin aika limiitillä, mutta nappiin meni koko iltapäivä.

Esapekka Lappi (8:s + 2.50,1):
Auto on tällä hetkellä kunnossa. Ihan mukava oli iltapäivä, mutta raskas oli keli. Kun ei oo niin paljon voimaa autossa, niin on se vähän hankalaa. Syylari oli meillä rikki, ja vedet tulivat siksi pihalle. Aamun ulosajon vuoksi jäätiin näin paljon.

Jukka Korhonen (5:s + 34,8):
Ei me mitään vauhtia pystytty nostamaan, kun koko päivä tultiin ihan täysillä. Positiivista on se, että ajo sujui parasta kyytiäni, nuotti toimi ja kaikki muukin toimi. Mutta nyt on vain pakko myöntää, että kun pojilla on enemmän tehoa autoissa, niin ne menee ohi. Olen kyllä muuten positiivisella mielellä ja omaan ajoon tyytyväinen.

Jaro Kinnunen (2. + 9,1)
Ihan hyvin meni iltapäivä, täytyy olla tyytyväinen, että taso pysyi läpi koko rallin, siihen pitää olla ehdottomasti tyytyväinen. Eipä oikeastaan tullut mitään tilanteitakaan, ja koetettiin oikein tyrkätäkin. Toinen ollaan nyt, kun Mänty näyttää jäävän tuonne vikalle pätkälle.

Toni Tahvanainen (7:s + 1.58,9):
Ihan hyvin meni, muttei oikein kerinnyt muille.

Andreas Amberg (4:s + 29,3):
Pitkä pätkä oli tekninen ja haastava, en ollut suoritukseen tyytyväinen, mutta pätkä oli aivan mahtava. Olisi saanut tulla kovempaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa