RDF:llä hyvä Kouvolan kisa

10.03.2011 / RDF:llä hyvä Kouvolan kisa

Ralliautoilun SM-sarjan talvikausi saatiin pakettiin viime viikonloppuna Kouvolassa. Riihimäkeläisellä Rally Drive Finlandilla oli Kouvolassa huollettavanaan kuusi autokuntaa.

Riihimäkeläinen Kari Ali-Rantala sijoittui Skoda S2000 -autolla seitsemänneksi ajaen hyvän ja ehjän kilpailun. Kari on talven jälkeen SM-pisteissä seitsemäntenä.

Kees Burgerin tavoitteena oli nostaa vauhtia edellisestä kilpailusta. Aloitus oli kuitenkin ehkä hiukan liian raju, sillä ensimmäisellä erikoiskokeella oli nuoteissa yksi mutka kuvattu liian nopeaksi ja Subaru poistui hankeen kovasta vauhdista. Matka jatkui lumitöiden jälkeen ja hollantilainen ajoi hyviä aikoja kaikille muille erikoiskokeille sijoittuen lopulta sijalle 16.

Mikko Lehessaari palasi kilpailuihin huilattuaan Mikkelin SM-rallin. Mikon sijoitus 12:s oli pettymys hyvin sujuneen Arctic-rallin jälkeen.

Evgeny Cherkasov aloitti kisan hyvin, ja vauhdin noustessa matkalle mahtui muutama läheltä piti -tilanne. Tauolla tehtiin päätös tuoda auto ehjänä maaliin, jonne päästiin sijalla 17.

Jouni Virtanen kyyditsi kotikilpailussaan VIP-vieraita Subarullaan, eikä täten osallistunut varsinaiseen kilpailuun.

Mika Heinonen oli jälleen RDF:n huollossa ottaen ylivoimaisen luokkavoiton V1600-luokassa Nissan Micrallaan. Riihimäen UA:ta edustava Heinonen johtaa yhdessä kartanlukijansa Vesa Vaineen kanssa V1600-uokan Suomi Cupia talvikauden jälkeen neljän pisteen erolla.
"Talvikausi sujui tiimimme osalta todella hyvin. Emme kohdanneet ylivoimaisia teknisiä vikoja yhdessäkään kilpailussa ja kuljettajamme toivat autot järjestäen maaliin jokaisessa kilpailussa. On myös mukava huomata, että ulkomaalaisten asiakkaidemme vauhti ja ajovarmuus ovat nousseet huomattavasti viime vuodesta. Se jos mikä motivoi heitä harjoittelemaan lisää ja nauttimaan ralliautoilusta Suomessa", RDF:n toimitusjohtaja Jarkko Miettinen kertaa.

Vaikka SM-kausi talven osalta on saatu pakettiin, eivät RDF:n kiireet pääty siihen. Jarkko Miettinen starttaa tulevana viikonloppuna Joensuussa ajettavaan Itäralliin historic-luokan Alfa Romeolla. Karttaa lukee auton omistaja Lauri Heikkilä. Lisäksi ohjelmassa on rallileiri Pohjois-Karjalassa seuraavana viikonloppuna.