Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Pajunen Englannin soralta Suomeen

12.05.2011 / Mikko Pajunen Englannin soralta Suomeen

Mikko Pajunen palaa rallin SM-sarjaan. Pajunen kilpailee lauantaina Vanajanlinna-rallissa Hämeenlinnassa. Jyväskyläläisen kevät on sujunut Englannin rallisarjan kilpailuissa. Nyt kuski esittelee piskuisen Renault Twingonsa menoa kotimaan soralla. Hän jatkaa samanlaisella etuvetoajokilla Englannin sarjaa heti kuun lopussa.
"Nyt ajetaan vaihteeksi taas Suomessa. Autoa olimme testaamassa alkuviikosta, ja hyvinkin se tuntui laulavan. Pienellä tiellä se oli oikein hyvä. Isommalla tiellä kulku loppuu vähän kesken. Toivottavasti olisi teknisempää ja pienempää tietä. Se sopisi tällä autolle todella hyvin", Pajunen tuumii.

Vanajanlinna Ralli korkkaa rallin kesäkauden. Pajunen ja kartanlukija Jani Salo ovat saaneet Englannissa alleen jo kolme sorarallia.
"No joo, sorakokemusta on tietysti jonkin verran jo alla. Mutta ei tässä nyt mitään voittoja lähdetä kuuluttamaan. Jos tulee ehjä ja hyvä ajo, mikä olisi tärkeintä, kyllä se tuloskin sitten varmaan ihan hyväksi tulee", kuski filosofoi.

Lauantaina rynnitään vain 31 kilometriä viidellä erikoiskokeella. Normaalisti SM-ralleissa kilometrit nousevat lähemmäs sataa. Lisäksi nuotitus tapahtuu Vanajanlinnassa kilpailupäivänä.
"Vaikea sanoa etukäteen oikein mitään. Aika lyhythän tuo tuntuisi olevan. Katsotaan sitten lauantaina, millainen juttu tämä oli. Minun mielestäni rallien pitäisi kyllä olla pitempiä", Pajunen sanoo.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa