Facebook Twitter Email Pinterest

Korhonen tahditti Mad-Crock Fiesta Trophya

16.05.2011 / Korhonen tahditti Mad-Crock Fiesta Trophya

Ralli SM -kesän avauksessa, Vanajanlinna Rallissa kamppailtiin myös suosiotaan lisäävän merkkisarjan, Mad-Croc Fiesta Trophyn pisteistä.

Viivalle asettui seitsemän Ford Fiesta R2 -kuskia, joista Jukka Korhonen oli jälleen Fiesta-sarjan nopein. Hän piti myös muilla merkeillä ajaneet R2-kuskit takanaan.
"Korhosen ajorutiini on kohdallaan. Hän on testannut ja ajanut alkukauden aikana niin paljon kilometrejä, että vastaavalla autolla tuskin kukaan enää kovempaa ajaisi", kehaisi sarjan toiminnanjohtaja Teemu Horkama.

"Fiesta R2 -autolla ajetut kilometrit ovat sen verran kustannustehokkaita, että uraansa ammattimaisesti rakentava kuljettaja pystyy treenaamaan paljon ja vielä suhteellisen edullisesti."

Korhosen voittomarginaali kasvoi 54 sekuntiin ennen toiseksi kiristänyttä Otto Tähtiä. Täht ajoi virheettömän kilpailun ja virolaisen kuljettajan vauhti oli noussut talven kisoihin verrattuna. Luokan kolmanneksi korkeimmat sarjapisteet pokkasi Kari Hytönen, joka jäi lopulta Otto Tähtin kokonaisajasta 3,9 sekuntia.

Hytönen taisi yllättää muut paitsi itsensä rallin yleisöerikoiskokeella. EK3 ajettiin kokonaan asvaltilla Vanajanlinnan kupeessa ja siellä Hytönen ajoi luokan pohja-ajan sijoittuen SM2-luokassakin uransa parhaalle sijalle eli kolmanneksi.

Fiesta-sarjan neljänneksi ajoi Niko Nieminen, joka taipui Hytöselle 5,3 sekuntia. Niemisen suoritus oli mainio, kun otetaan huomioon hänen ajaneen laina-autolla viikko sitten Tallinnassa romuttuneen oman kilpurin sijaan.

Viidenneksi kaasutellut Janne Berg pääsi vihdoin ajamaan ehjän kisan ilman ongelmia. Myös ajo maistui kesäkelillä kuskille paremmin kuin talvikaudella, joten tältä pohjalta on Bergin hyvä jatkaa.

Christoffer Dahlströmin kilpailu meni pilalle, kun hän osui sähkötolppaan ja osuma väänsi takapyörän ripustukset. Dahlström teki minkä rikkinäisellä autolla pystyi ja keräsi varmat pisteet.

Andrey Yushin joutui viimeisellä EK:lla Dahlströmin ohittamaksi, mutta venäläinen oli tyytyväinen ensimmäiseen kokeiluun Ford Fiesta R2 -mallilla.

Mad-Croc Fiesta Trophyn sarjatilanne 3/7 osakilpailua:
1. Jukka Korhonen, 78 pistettä
2. Kari Hytönen, 44 pistettä
3. Christoffer Dahlström, 38 pistettä
4. Niko Nieminen, 35 pistettä
5. Otto Täht, 32 pistettä
6. Janne Berg, 29 pistettä
7. Andrey Yushin, 9 pistettä
8. Egon Kaur, 5 pistettä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa