Facebook Twitter Email Pinterest

Esapekka Lapille ralli on ykkösjuttu

08.06.2011 / Esapekka Lapille ralli on ykkösjuttu

Esapekka Lappi (kuva: Miika Wuorela)

SM2-luokan pistejohdossa oleva Esapekka Lappi kertoo, että ralli on hänelle ykkösjuttu. Viime vuonna opiskelunsa päätökseen saanut parikymppinen pieksämäkeläinen sai mieluisan työpestin keskisuomalaisen rallialan yrityksen Printsportin joukkoihin ja saa päivät pitkät tehdä töitä ralliautojen parissa.
AKK:n rallivalmennettaviin kuuluva Lappi saa myös työnantajaltaan helposti tarvittaessa vapaata.
"Olin pari päivää auton kanssa viime viikolla Helsingissä nuorison Your Move -liikuntatapahtumassa ja nyt ollaan rallileirillä", kertoo Lappi.
"Eilen päästiin ajamaan, sitä edeltävänä päivä keskityttiin muihin asioihin kukin oman kartanlukijansa kanssa. Täällä valmentajat käyvät meidän kanssa läpi pätkän ajolinjoja yms. Pätkällä on kennot lähdössä ja maalissa sekä välipisteissäkin, joten sektoriaikojakin saadaan analysoitua."
AKK:n rallivalmennuksesta vastaavan Risto Mannisenmäen lisäksi Tuomo Nikkola, Mika Leister ja Jan Lönegren opastavat leiriläisiä.

Vanajanlinnan Rallista Lappi sai kilpailusta sulkemisesta huolimatta silti kaksi SM-pistettä. Poikkeuksellisen ja kokeiluluonteisen rallin sääntöjen mukaan jokainen kilpailuun startannut ja ensimmäisen erikoiskokeen ajanut sai pisteitä.
"Ei sen kisan lopputulos nyt enää harmita, aika nopeasti sain sen nollattua. Onneksi sentään tällä kertaa siinä kisassa jaettiin normaalia vähemmän pisteitä, joten johdossa olen edelleen", paljasti Lappi, joka Hämeenlinnassa erikoiskokeella 2 jäi autoineen sen verran "lähtökuoppiin jumiin", ettei päässyt määrätyssä ajassa erikoiskokeelle starttaamaan.

Lapuan POPPankki SM-rallista Lappi odottaa hyvää ja mielenkiintoista kisaa. Lappi pähkäilee, että luvassa on erittäin nopeita teitä ja paljastaa, ettei huippunopeus hänen autollaan ole luokan parhaasta päästä.
"Huiput tällä autolla on vain noin 170 km/h, mutta minkäs sille voi, jäädään muille jos jäädään. Itehän olen autoni valinnut, turha siitä on valittaa."
"Nyt on sitten vain ajettava kurveissakin kovempaa, jotta tuo huippunopeuden puute tasoittuu", naurahtaa Lappi.

Huonosti ei liene Lappi autoaan valinnut, sillä SM2-luokan pistejohto ei ole mikään mitätön juttu, sen verran tasaista luokassa on koko kauden ajan ollut. Ville Hautamäki on kuuden pisteen päässä, ja Hautamäestä vain yhden pisteen päässä on Kalle Pinomäki. Kumpikin on kuljettajia, jotka taistelevat tosissaan luokan voitosta. Kuten muuten tekee moni muu sellainenkin kuljettaja, joka ei pistetaulukossa ole kovinkaan ylhäällä. Keskeytyksiä teknisten vikojen tai ulosajojen vuoksi on nähty muutamia, näin tasaisessa joukossa ns. nollakisoja ei saa tulla yhtään.

Neljäntenä SM-pisteissä olevalta Jaro Kinnuselta on myös lupa odottaa kovaa kisaa, kuten Marko Männyltäkin, joka Vanajanlinnan Rallissa piti yhdellä erikoiskokeella ison nipun nelivetoisiakin takanaan. Ja totta tosiaan, niin monelta muultakin...

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa