Facebook Twitter Email Pinterest

Korhonen huippuvauhdissa Mad Crockissa

15.06.2011 / Korhonen huippuvauhdissa Mad Crockissa

Ralli SM -sarjan toinen kesäkisa ajettiin viikonloppuna Lapuan vaativilla teillä. SM-pisteiden lisäksi Ford-merkkisarjan kuljettajat kamppailivat myös Mad-Croc Fiesta Trophyn pisteistä.

Mukana oli seitsemän Ford Fiesta R2 -kuskia, joista Jukka Korhonen piti odotetusti parasta vauhtia. Lapuan osakilpailu olikin varsinainen menestys nilsiäläiselle Korhoselle, kun hän voitti myös R2 Cupin ja sijoittui SM2-luokassakin hienosti toiseksi.
"Vauhti oli huipputasolla, kuskit ja tekniikka pelasivat moitteettomasti +32 asteen helteessä. Erittäin tyytyväinen olen tähän kilpailuun", Jukka Korhonen summasi.

Korhosen voittomarginaali kasvoi lopulta yli kolmeen minuuttiin ennen viimeisellä erikoiskokeella yli minuutin aikaa menettänyttä Viron Otto Tähtiä. Täht ajoi muilla erikoiskokeilla selvästi Fiesta-luokan toiseksi nopeinta vauhtia ja hän sijoittui seitsemänneksi SM2-luokassa.

Kolmanneksi kaasutellut Janne Berg ajoi kauden parhaan suorituksensa Fiesta R2:n ratissa. Kolmas sija oli hyvä suoritus luokan tulokkaalle. Myös kakkossija oli enemmän kuin lähellä, kun Täht oli lopulta vain 2,3 sekuntia nopeampi.

Neljänneksi korkeimmat sarjapisteet saavutti Kari Hytönen, joka jäi Janne Bergistä 4,5 sekuntia. Hytönen myönsi hävinneensä liikaa aikaa ensimmäisellä erikoiskokeella, eikä saanut sitä aikaa ajettua kiinni rallin lopussa.

Christoffer Dahlström oli rallin puolivälissä tiukasti mukana kampailemassa luokan palkintopallisijoista, mutta EK:lla 3 ylimääräistä aikaa paloi noin minuutin verran, kun irtokivi jumitti takarenkaan. Dahlström pokkasi viidennen sijan pisteet ja on sarjassa jaetulla kolmannella sijalla Tähtin kanssa.

Fiesta-kuskeista Niko Nieminen ja Raimo Kaisanlahti joutuivat keskeyttämään.

Kauden viimeinen SM-osakilpailu ajetaan pitkän kesätauon jälkeen syyskuussa Keravalla. Sitä ennen Mad-Croc Fiesta Trophy vierailee Virossa heinäkuussa ja Latviassa elokuussa.