Jussi Vainionpää jäi Keravalla kakkoseksi

21.09.2011 / Jussi Vainionpää jäi Keravalla kakkoseksi

Oulun urheiluautoilijoita edustava Jussi Vainionpää ja Kajaanin Urheiluautoilijoita edustava Mika Juntunen ajoivat uransa parhaan tuloksen 17.9. ajetussa Keravan Talotekniikka-10 SM-rallissa.

Aamun ensimmäisellä erikoiskokeella Jussi kellotti luokkansa pohja-ajan ollen 2,9 sekuntia Ville Hautamäkeä nopeampi. Jussi kävi Villen kanssa tiukkaa sekunti kamppailua pätkä pätkältä menettämättä johtoasemaa. Jussi oli huoltotauolle tullessa Villeä edellä 4,5 sekuntia ja matkaa oli takana jo yli 45 km.

Toisella lenkillä samat pätkät ajettiin toistamiseen, ja oli tiedossa, ettei kumpikaan anna periksi tippaakaan. Ville oli perässä 9 erikoiskokeen jälkeen enää 0,2 sekuntia, mikä teetti töitä vielä viimeisille pätkille ihan tosissaan. Erikoiskoe 10 tuli Jussilta todella hyvin ja ero saatiin kasvatettua toiselle huoltotauolle tullessa 3,6 sekuntiin.

Edessä asvaltilla ajettava 6,1 km pitkä yleisöerikoiskoe, jonka alussa sattui pieni lipsahdus. Lähdöstä 300 metriä oli 90 asteen ahdas risteys, johon Jussi tuli vähän liian lujaa eikä auto "sopinut paalien väliin". Paalikontaktissa auto vaurioitui ja aikaa tuhraantui useita sekunteja, mutta onneksi auto toimi ja ajo jatkui maaliin saakka. Ville oli tällä pätkällä 5,7 sekuntia nopeampi, joten tyytyminen toiseen sijaan oli tosiasia.

Sijoitus, kolme pohja-aikaa ja kymmenen erikoiskoetta ilman notkahdusta vauhdinpidossa lisäsi itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. Kokemuksen siivittämänä tiimi alkaa valmistautua seuraavaan kilpailukauteen uusin tavoittein.